Mojfaks.hr u Akademska četvrt

Fejk profesorica radila u školi 24 godine: Otkrivena još jedna lažna diploma i to sa zagrebačke Ekonomije

Ako ste se pitali gdje je kraj otkrivanju lažnih diploma, prikladan odgovor na to pitanje je: kraj se ne nazire. Naime, otkriveno je da je osoba koja je lažirala diplomu Ekonomskog fakulteta u Zagrebu radila 24 godine kao profesorica u srednjoj školi.

10. travnja 2019 12:05
Fejk profesorica radila u školi 24 godine: Otkrivena još jedna lažna diploma i to sa zagrebačke Ekonomije

Fejk profesorica radila u školi 24 godine: Otkrivena još jedna lažna diploma i to sa zagrebačke Ekonomije Foto: MojFaks

Pronađena je još jedna lažna diploma u hrvatskim školama, piše portal Index. Naime, riječ je o lažnoj diplomi Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, a profesorica je predavala ekonomsku grupu predmeta u jednoj srednjoj školi čak 24 godine. To je za Index potvrdilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Izvor: FreePik

Kako su poručili, više informacija nemaju jer je cijeli slučaj preuzelo Državno odvjetništvo. Škola je podnijela kaznenu prijavu DORH-u te je navedenoj osobi uručen izvanredni otkaz. Podsjetimo, ministrica Blaženka Divjak naložila je provjeru svih diploma u resoru znanosti i obrazovanja nakon što je u samom Ministarstvu otkrivena zaposlenica s lažnom diplomom.

Prije ove fejk diplome, otkriveno 10 lažnjaka


Krajem prošlog mjeseca ministrica je objavila kako je u 50 dana provjere otkriveno ukupno deset lažnih isprava. Nakon 50 radnih dana otkako je Ministarstvo identificiralo prvu prijevaru i pokrenuli inicijativu za provjeru vjerodostojnosti isprava u resoru znanosti i obrazovanja, otkriveno je ukupno 10 lažnih isprava. Posljednje dvije nedavno otkrivene krivotvorene isprave su diploma PMF-a u Zagrebu te svjedodžba za vozača motornoga vozila.


...\'Trend\' lažnih diploma: Zaposlenica Ministarstva obrazovanja krivotvorila dvije diplome...


...Ima li kraja? Otkriveno još lažnih diploma i to s Filozofskog fakulteta u Zagrebu – osobe radile u školi...


Osoba s diplomom fizike i tehnike radila je od 2015. godine u jednoj osnovnoj školi, dok je osoba s krivotvorenom svjedodžbom radila u Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju kao vozač. Obje osobe više ne rade s mladim ljudima, a institucije u kojima su varalice radile obavijestile su nadležna tijela koja postupaju po daljnjoj proceduri.

Izvor: Shutterstock

"Još jednom želim poslati jasnu poruku da namjeravamo nastaviti s ovom antikorupcijskom mjerom dok se sustav ne pročisti od varalica koji ruše dignitet struke i ruše povjerenje u sve one marljive i poštene ljude koji svoj posao rade savjesno i odgovorno.", poručila je tada Divjak.

...Sramotno: Otkriveno s kojih domaćih fakulteta najčešće stižu lažne diplome...


...U 50 dana otkriveno 10 varalica: Posljednje dvije lažne diplome dolaze s PMF-a...Je li ovo kraj lažnih diploma? Sudeći po ovome, bit će toga još.

Ivana Petrić
izvor: Index
foto: Facebook@Blaženka Divjak/ilustracija: ffst.unist.hr