V.K. u Akademska četvrt

Na ovom fakultetu ispiti ipak ONLINE do kraja: Zbog financijskih razloga, ali i uvjeta pod kojima je održana nastava

Nakon svakodnevnog praćenja broja zaraženih COVID-19 virusom, situacija je napokon bolja i to toliko da se preporuke HZJZ-a kreću u smjeru povratka na fakultete. Dok jedni ostavljaju odluku svakom pojedinom odjelu unutar fakulteta ili sastavnice sveučilišta, dekanica Filozofskog fakulteta u Rijeci dala je 'zeleno svjetlo' za uživo, ali samo za obrane i završne radove.

31. svibnja 2021 18:22
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Nakon Filozofskog fakulteta u Zagrebu i Sveučilišta u Zadru, a povedeni boljom epidemiološkom slikom društva, Filozofski fakultet Sveučilišta u Rijeci također ponovno otvara svoja vrata za studente, doduše samo djelomično.


>>>Studenti žestoko 'opleli' po svom sveučilištu: 'Sad se mi zbog 2 ispita moramo vraćati 400 kilometara na faks?'<<<


Dekanica fakulteta Ines Srdoč – Konestra donijela je odluku o polaganju ispita i obrani diplomskih radova na svojoj instituciji. Kako stoji u odluci, polaganje ispita u ljetnom i jesenskom roku odvijat će se na daljinu (online) do samog kraja.


Druga stavka ove odluke odnosi kaže: "Iznimno od točke I. ove Odluke na Fakultetu će se održavati završni ispit preddiplomskog studija koji nema završni rad, kao i obrane diplomskih radova". U obrazloženju ove odluke stoji da se zbog povoljnijeg razvoja epidemiološke situacije dopušta obrana diplomskog rada i polaganje završnoga ispita na Fakultetu, uživo.


>>>Povratak u predavaonice u cijeloj Hrvatskoj: Od sutra opet uživo na fakultetima<<<


"Ispiti u ljetnom i jesenskom roku izvodit će se na daljinu (online) kako bi studenti polagali ispite pod istim uvjetima pod kojima je održana nastava, posebice zbog socio – ekonomskog statusa studenta", stoji u obrazloženju Odluke.


Cijelu odluku možete pronaći OVDJE.


Još vijesti