Anja Z u Akademska četvrt

Financijske potpore za studente iz pogođenih područja: SZZG daje 500 tisuća, a Sveučilište milijun kuna!

Kako bi se pomoglo studentima iz područja pogođenih potresom u Sisačko-moslavačkoj županiji, organiziraju se različite akcije i pružaju potpore.

22. Siječnja 2021 14:23
Sveučilište u Zagrebu

Sveučilište u Zagrebu Foto: MojFaks

Kao jedan od oblika pomoći studentima s pogođenih područja, ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs potvrdio je da će studenti biti oslobođeni plaćanja troškova smještaja u studentskim i učeničkim domovima sve do kraja ljetnog semestra. Također, Sveučilište u Zagrebu pružit će i financijsku podršku studentima putem stipendija u ukupnom iznosu od 1 000 000 kuna, o čemu će više detalja biti poznato u veljači kada bude objavljen natječaj.


...Ministar obrazovanja najavljuje: Studenti čije su kuće stradale u potresima imat će pravo na povoljniji smještaj u domovima...


I Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu je osigurao 500 tisuća kuna financijske potpore za studente iz područja pogođenih potresom u Sisačko-moslavačkoj županiji. Studenti čiji su domovi dobili žutu oznaku statičara dobit će po 2500 kuna, a oni čiji domovi imaju crvenu naljepnicu po 5000 kuna ako ispunjavaju uvjete objavljenog poziva.

Krajnji je rok za podnošenje zahtjeva 15. veljače 2021. godine. Potrebno je priložiti sljedeću dokumentaciju:


-preslika osobne iskaznice na kojoj je vidljiva adresa prebivališta (obje strane)
-fotografija oznake statičara (s upisanom adresom objekta i potpisom statičara) na objektu prebivališta
-preslika vlasničkog lista objekta (dostupno i putem usluge e-Građani)
-dokaz o srodstvu s vlasnikom objekta (npr. rodni list – dostupno i putem usluge e-Građani)
-potvrdu o statusu studenta
-IBAN i ime banke
-napomena: u slučaju kada student/ica živi na adresi različitoj od adrese prebivališta ili ima legitiman razlog zašto ne može prikupiti nešto od potrebne dokumentacije, potrebno je uz fotografiju oznake statičara na tom objektu u kojem živi navesti posebne okolnosti koje opravdavaju zahtjev uz dodjelu pomoći.


????❗[FINANCIJSKA POMOĆ]❗???? Dragi naši, Pozivamo vas da podijelite informaciju vezanu uz financijsku pomoć studentima s...

Objavljuje Studentski Zbor Sveučilišta U ZagrebuČetvrtak, 21. siječnja 2021.


Prijava se šalje na e-adresu studentski.zbor@gmail.com, nakon čega slijedi provjera ispunjavanja uvjeta za dodjelu novčane naknade koju će odraditi Povjerenstvo.  


...Velike vijesti za studente s potresom pogođenih područja: Niži kriteriji upisa sljedeće godine i novost u isplati stipendija...


...Dobra vijest za studente iz ove 3 županije: 2 zagrebačka fakulteta ukinula plaćanje školarine za iduću godinu...


Podsjećamo i dva zagrebačka fakulteta - Fakultet političkih znanosti i Katoličko-bogoslovni fakultet donijeli su odluku da će studente s područja pogođenih potresom, odnosno s područja Sisačko-moslavačke županije i dijelova Karlovačke i Zagrebačke županije, osloboditi od plaćanja troškova školarine u akademskoj godini 2020/2021.  Rektor zagrebačkog Sveučilišta, Damir Boras najavio je, pored jednokratnih stipendija i prilagođavanje upisnih kriterija za studente s pogođenih područja.