V.K. u Akademska četvrt

[VIDEO] Nekoliko desetaka studenata na Filozofski fakultet ušlo bez COVID potvrda

Četrdesetak studenata Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu jutros je ušlo u zgradu fakulteta bez propusnica, iako ih fakultet od danas zahtijeva od svih koji ulaze u zgradu.

29. studenog 2021 12:54
Studenti bez propusnica na Filozofskom

Studenti bez propusnica na Filozofskom Foto: Screenshot

Iako je Filozofski fakultet još prije dva tjedna najavio da će tražiti od svojih studenata propusnice dok se s online nastave vrate na kontaktnu, jedan dio studenata odlučio je pravilo ignorirati i ušli su u zgradu fakulteta.


>>>Još dva zagrebačka fakulteta objavila da će od studenata zahtijevati test ili propusnicu<<<


Kako smo pisali, Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu je uz Veterinarski fakultet bio među prvim fakultetima koji su uveli obavezu predočenja propusnica za svoje studente.
Uz njih, obavezu predočenja propusnica za studente uveli su i na Medicinskom fakultetu, Kineziološkom, a od početka siječnja i Prirodoslovno-matematički fakultet.


>>>Peti po redu: Još jedan zagrebački fakultet uvodi COVID potvrde, ali tek od siječnja – evo svih detalja<<<


Kako se i najavilo, nastava Filozofskog fakulteta se nakon dva tjedna online nastave vratila na kontaktnu, no s jednom razlikom: tražili su predočenje propusnica. No, danas je na Facebook grupi "Studenti za slobodu" u kojoj se okupljaju studenti koji su za ukidanje obaveznih COVID potvrda kao uvjeta za ulazak na nastavu osvanula slika studenata Filozofskog fakulteta koji su, bez obzira na donesene mjere ušli u zgradu fakulteta.


Filozofski fakultet Filozofski fakultet Foto: Foto: screenshot via Facebook@Studenti za slobodu/ScreenshotKao što je vidljivo, studenti su s ponosom pozirali za fotografiju, a od stotinjak komentara koliko je ova fotografija sakupila, većina ljudi u ovoj grupi ih podržava. "Bravo! Očekujemo i profesore da dignu svoj glas..", "Bravo mladi, mijenjajte ovaj lažni korumpirani svijet. Vi ste budućnost", samo su neki od komentara podrške koje su studenti dobili.


podrška studentima komentari podrška studentima komentari Foto: Foto: screenshot via facebook@Studenti za slobodu/Screenshot

Foto: screenshot via Facebook@Studenti za slobodu


Studenti za slobodu Studenti za slobodu Foto: Foto: screenshot via Facebook@Studenti za slobodu/Screenshot

Foto: screenshot via Facebook@Studenti za slobodu

Video-isječak ulaska studenata na Filozofski fakultet također je objavljen na Facebooku.