V.K. u Akademska četvrt

[FOTO] Donosimo fotografije najiščekivanijeg hrvatskog studentskog doma – izgleda odlično

Studenti zadarskog Sveučilišta dobivaju novi studentski dom i menzu – a mi smo od naših vjernih čitatelja dobili fotografije s mjesta događanja.

14. rujna 2021 14:22
Zadarski dom i menza

Zadarski dom i menza Foto: MojFaks

Konačno je gotov i najveći infrastrukturni projekt Sveučilišta u Zadru – nakon godinu dana i osam mjeseci građevinskih radova, gotovi su radovi na novom studentskom domu i menzi.


Zadarski dom Zadarski dom Foto: MojFaks

Još se radi na uređenju okoliša / Foto: L.G., MojFaks


Pisali smo o detaljima kako će paviljoni imati 284 kreveta u 129 soba, točnije, šest jednokrevetnih za osobe s invaliditetom, 91 dvokrevetna i 32 trokrevetne sobe. Uz spomenuto, otvara se i željno iščekivana menza sa 500 sjedećih mjesta s kapacitetom od 3.800 obroka podijeljeno po danu.


>>>Brutalno dobar: Završena izgradnja novog studentskog doma i menze, evo kad useljavaju prvi studenti<<<


Zadarski dom, menza Zadarski dom, menza Foto: MojFaks

Prednje dvorište studenstkog doma / Foto: L.G., MojFaks


>>>Drama na Sveučilištu u Zadru: Zbog politike i afera 46 studenata ostaje na ulici?<<<


zadarski dom, menza zadarski dom, menza Foto: MojFaks

Foto: L.G., MojFaks


Uz spomenuto, studenti će na raspolaganju imati i praonice rublja, tri čajne kuhinje i prostor za dnevni odmor i učenje.


zadarska menza zadarska menza Foto: MojFaks

Foto: L.G., MojFaks


"Svi sudionici u navedenim procesima ulažu izniman napor da studentski paviljoni budu spremni za smještaj studenata početkom akademske godine, odnosno najkasnije do kraja 2021. godine. Natječaj za dodjelu smještaja u novom domu raspisat će se odmah po izvršenju ugovora o opremanju, čime će se osigurati svi potrebni uvjeti kako bi studenti uselili u potpuno opremljen i funkcionalan prostor", kazali su sa Sveučilišta prošli tjedan.


Zadar Zadar Foto: MojFaks

Foto: L.G., MojFaks


Studentski dom zasigurno će pomoći mnogih studentima koji studiraju u ovom dalmatinskome gradu, a koji u njega pristižu iz drugih gradova i dijelova Hrvatske. Naime, dosad su uglavnom bili primorani tražiti privatni smještaj koji je, kako zbog visokih cijena, mladima bio teško dostupan i zbog turista veće platežne moći, zbog kojih su mnogi, početkom turističke sezone koja također kolidira sa ljetnim ispitnim rokovima, ostajali bez krova nad glavom.


Zbog toga su vijesti o izgradnji ovog doma budno pratili studenti, još od 2017. godine kada je najavljeno da će se za samo godinu dana krenuti s izgradnjom. Podsjetimo, Sveučilište je prostor na kojem je napokon niknuo studentski dom, od Vlade RH dobilo još 2005. godine.

Još vijesti