V.K. u Akademska četvrt

I sljedeće godine u istome stilu? Na ovom sveučilištu već odlučili – predavanja najesen i dalje u hibridnom obliku

Iako i dalje uz epidemiološke mjere, neki su fakulteti ljetne ispitne rokove ipak preselili u svoje prostorije, dok su drugi odlučili i dalje ostati u online sferi.

16. lipnja 2021 12:23
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Jučer se održala sjednica Senata Sveučilišta u Rijeci na kojoj je doneseno nekoliko novih odluka. Kako prenose na svojim službenim stranicama, donesena je Odluka o modelu izvođenja nastave u akademskoj godini 2021./2022.


>>>Na ovom fakultetu ispiti ipak ONLINE do kraja: Zbog financijskih razloga, ali i uvjeta pod kojima je održana nastava<<<


Nastava će se izvoditi u hibridnom obliku, uz mogućnost udjela online nastave: a) na obveznim kolegijima u opsegu do 40 % nastavnih sati, b) na izbornim kolegijima u opsegu do 100 % nastavnih sati, pri čemu kumulativno na cijelom studijskom programu ukupnost online nastave ne smije prelaziti 40 % nastavnih sati.

Također, usvojeni su i uvjeti za upise na prvu godinu integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog studija Farmacija Medicinskog fakulteta u Rijeci (nositelja i izvoditelja studija) i Odjela za biotehnologiju Sveučilišta u Rijeci (izvoditelja studija).


Podsjetimo, Filozofski fakultet Sveučilišta u Rijeci objavio je kako će se ljetni ispitni rokovi održavati online, kako zbog usklađivanja uvjeta polaganja ispita s uvjetima u kojima su studenti slušali predavanja, ali i zbog obzira prema socio-ekonomskoj situaciji studenata kojima bi povratak na fakultete, piosebice ako studiraju van mjesta prebivališta, predstavljao financijski izdatak.


>>>Studenti žestoko 'opleli' po svom sveučilištu: 'Sad se mi zbog 2 ispita moramo vraćati 400 kilometara na faks?'<<<


Još vijesti