L.B. u Akademska četvrt

I na ovom fakultetu OD DANAS provjeravaju potvrde prije predavanja: Provjerite kako, kada i u kojim uvjetima

Još se jedan fakultet pridružio onima koji će na ulasku u zgradu i na predavanja provjeravati COVID potvrde studenata.

1. prosinca 2021 13:01
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Od uvođenja novih, restriktivnijih mjera Stožera za civilnu zaštitu RH, a od kojih je najkontroverznija ona obaveznih COVID potvrda za ulazak u javne i državne službe i institucije, našom se zemljom proširio val nezadovoljstva sugrađana koji u ovoj mjeri vide kršenje, kako građanskih tako i Ustavom RH zajamčenih sloboda.


Nakon što je nekoliko domaćih fakulteta, temeljem autonomije sveučilišta, usvojilo ovu odluku te objavilo da će od svojih studenata zahtijevati potvrde prilikom ulaska na fakultete i u dvorane, prosvjedovali su i studenti: prvo pred Veterinarskim fakultetom, a zatim više puta i pred zagrebačkim Filozofskim fakultetom.


>>>Pitali smo zagrebačke studente koje im 3 asocijacije padnu napamet kad čuju riječi 'COVID potvrda'<<<


Osim ova dva spomenuta zagrebačka fakulteta, COVID potvrde obavezne su i za studente Kineziološkog fakulteta, Medicinskog fakulteta te PMF-a, a sada se ovoj listi pridružuje i Pravni fakultet Sveučilišta u Osijeku.


Na ovom se fakultetu naime, uzimajući u obzir pogoršanje epidemiološke situacije i povećanje broja zaraženih virusom SARS-COV-2 kao i relativno povoljnu stopu procijepljenosti među studentima, od danas, 1. prosinca 2021. godine, uvode nekoliko novih mjera.


>>>[VIDEO] Nekoliko desetaka studenata na Filozofski fakultet ušlo bez COVID potvrda<<<


Potvrde za predavanja u grupama većim od 50 studenata


Potvrde će se kontrolirati ukoliko studenti žele prisustvovati predavanjima u grupama većim od 50 studenata, zatim na pisanim ispitima i kolokvijima u dvoranama gdje je prijavljeno više od 50 studenata, nadalje za potrebe događanja na Fakultetu (tribine, konferencije, okrugli stolovi i sl.) na kojima sudjeluje više od 50 osoba te održavanje ispita i kolokvija uživo na Fakultetu, uz poštivanje svih prijašnjih mjera.


Pod potvrdom se podrazumijevaju sljedeći dokazi: EU COVID potvrda o cijepljenju i testiranju, potvrda liječnika o preboljenju, dokaz o cijepljenju jednom dozom cjepiva.


>>>Peti po redu: Još jedan zagrebački fakultet uvodi COVID potvrde, ali tek od siječnja – evo svih detalja<<<


Podsjećaju da je i dalje obavezno korištenje zaštitnih maski i propisanih mjera distance u svim prostorijama Fakulteta, neovisno o broju nazočnih osoba.


Bitno je ipak naglasiti da će se, kako pišu u obavijesti, kontrola potvrda će vršiti isključivo ako na predavanjima, kolokviju ili ispitu stvarno prisustvuje više od 50 studenata, a ne na temelju broja mjesta u dvorani.


>>>Počeli prosvjedi zbog COVID potvrda! Studenti palili lampaše pred FFZG-om, dekan poručio: 'Ja o Ustavu pojma nemam...'<<<


Potvrde će kontrolirati tehničko osoblje Fakulteta i izabrani demonstratori na pojedinim kolegijima.

Još vijesti