L.B. u Akademska četvrt

Izbačen ili istupio? Mioković ipak napušta HDZ: 'Spremno ću čekati poziv za ponovnim učlanjenjem'

Iako je u izjavi za MojFaks ovo poslijepodne bio decidiran te rekao da je scenarij napuštanja HDZ-a moguć samo ako ga iz ove stranke izbace, par sati nakon ipak odlučuje istupiti.

29. rujna 2021 22:03
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Nakon što je u ponedjeljak na svom Facebook profilu Mihovil Mioković najavio svoju ponovnu kandidaturu za predsjednika Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu, u svojoj je objavi postavio i oko 96 računa vezanih uz troškove napravljene u ime rada Zbora. Među spornim stvarima oko kojih se i počelo pisati u medijima bili su, među ostalim, sef za oružje, nekoliko mobitela, laptopa i torbi.


Ovaj je popis ubrzo postao temom većine domaćih medija, a u grupama studenata na društvenim mrežama pršte komentari na iznesene podatke i cifre utrošene na antistres-loptice, kemijske olokve, unajmljivanje Mercedesa i slične stavke uz učestali komentar da se ovako troši u maniri članova HDZ-a.


Uslijedili su brojni komentari i mimovi studenata okupljenih u Facebook grupama...foto: screenshot via Facebook@Studentski dom "Stjepan Radić" - "Sava"


Kandidirat će se i za predsjednika HSZ-a


Nije trebalo dugo da se oglase i ostali članovi SUZG-a koji su se od njegovih postupaka i odluka ogradili u objavi na službenoj stranici na Facebooku. Na pitanje o tome kako komentira njihov zahtjev za odstupanjem s pozicije predsjednika Zbora, rekao nam je da niimalo ne dvoji ponovno se kandidirati za predsjednika Sveučilišnog zbora Sveučilišta u Zagrebu. "Najavljujem kandidaturu predsjednika Hrvatskog studentskog zbora ako i kada budem izabran", kazao nam je ovo poslijepodne.


>>>[Mioković za MojFaks] Stoji iza svojih riječi: 'Ničega mi nije žao, sve bih ponovio, a iz HDZ-a izlazim samo ako me izbace'<<<


Upitali smo ga i za političku stranu cijele situacije iz razloga što se, posebice među studentima, često spominje njegova stranačka pripadnost. "Odstupio sam s mjesta Predsjednika HDZ-ove mladeži još za vrijeme izbora za Predsjednika Studentskog zbora. Nikada nisam planirao istupiti iz stranke, niti planiram. Želim ostati član jer sam vjeran stranci. Jedini način da ja ne budem član HDZ-a je da me oni sami izbace", poručio nam je Mioković. No, samo nekoliko sati nakon ove izjave, rasplet u potpuno drugačijem smjeru: odlučio je ipak istupiti iz stranke kojoj je bio vjeran.


Ubrzo nakon zaklinjanja na vjernost, ipak se ispisuje iz stranke


"S obzirom na sva medijska izlaganja, odlučio sam podnijeti zahtjev za ispisom iz članstva Hrvatske demokratske zajednice, jer ne želim biti dodatni teret stranci", stoji u početku maila koji je uputio članovima ove stranke.


>>>Od Studentskog zbora do političke fotelje: Stvaraju li se već na fakultetima budući uhljebi?<<<


Svoj mail završava riječima da smatra da je "HDZ organizacija koja cijeni transparentnost i najozbiljnija organizacija u Hrvatskoj. "Spremno ću čekati poziv za ponovnim učlanjenjem u stranku, ako do njega ikada dođe", piše na kraju e-maila koji je naslovio "Ispisnica iz stranke".


Okolnosti koje su ga navele na ovaj postupak tek treba razjasniti, o čemu ćemo više izvijestiti sutra.

Još vijesti