V.K. u Akademska četvrt

Još jedan fakultet ponovo online! Do kraja mjeseca studenti su kod kuće: Evo svih detalja

Nakon što su studenti dvije godine predavanja slušali iz udobnosti svojih soba, većina mladih priželjkivala je povratak na kontaktnu nastavu. Nažalost, opet se vraćaju na 'pandemijsko staro', točnije online nastavu, ali zasad na samo 20 dana.

9. studenog 2021 10:36
Ekonomija Split, Ekonomski fakultet Split

Ekonomija Split, Ekonomski fakultet Split Foto: Screenshot

Svakodnevno brojimo više tisuća novooboljelih od korona virusa, s tim da je ova brojka prije tri dana dosegnula 7 tisuća novozaraženih po danu. Kako ovaj val iznimno brzo napreduje, fakulteti su, u skladu s preporukama Stožera i HZJZ-a, počeli preuzimati stvari u svoje ruke. Kako bi zaštitili zdravlje svojih studenata, nastavnika i zaposlenika, Ekonomski je fakultet Sveučilišta u Osijeku objavio kako je ovaj tjedan nastava za studente online, dok će neke vježbe održavati uživo.


>>>POČELO JE? S ovog fakulteta javili studentima: Nastava ponovo ONLINE ovaj tjedan<<<


Dvadeset dana online nastave


Uz njih, i Ekonomski fakultet Sveučilišta u Splitu objavio je isto, ali na duži period. Naime, na svojim su službenim stranicama objavili novi raspored održavanja nastave u periodu od 08. studenog pa sve do 28. studenog ove godine.


"Uvažavajući najnovije epidemiološke mjere te postojeće institucionalne kapacitete, donose se sljedeće odluke: Nastava od 08.11.2021. do 28.11.2021. će se odvijati u virtualnom okruženju (putem Zoom aplikacije). Raspored i upute za navedeni period se nalaze ovdje. Naglašavamo da se u ovom periodu (08.11. – 28.11.) neće održavati dodatne grupe koje su se do 08.11. održavale u virtualnom okruženju ('online' grupe). Provjere znanja se i dalje planiraju odvijati u dvoranama EFST-a, sukladno uputama objavljenim na ovoj poveznici. Knjižnica i sve službe Fakulteta će nastaviti s radom prema dosadašnjem rasporedu", objavljeno je na stranicama fakulteta.


>>>Top prilika! Komentiraj hranu iz menze i osvajaj nagrade vrijedne 50 tisuća kuna: Laptop, bicikl, vozački...<<<


Također zahvaljuju na razumijevanju te apeliraju na odgovorno ponašanje uz želju da se što prije vrate na fakultet. "Uvažavajući našu posvećenost održavanju kvalitete studija, a koja podrazumijeva održavanje nastave na klasičan, kontaktan način uz prisutnost nastavnika i studenta na našem Fakultetu, cilj je omogućiti da se nastavni proces u što većoj mjeri tako i realizira nakon ovog perioda", kažu.


Raspored nastave po studijima, popis zoom-dvorana te smjernice za sudjelovanje u nastavi u virtualnome okruženju možete pronaći ovdje.