Mojfaks.hr u Akademska četvrt

Studenti prava peticijom traže dodatni izvanredni rok: Za slabe ocjene i izlaznost kriv je fakultet

Prethodna akademska godina bila je veliki izazov studentima i profesorima, a pisanje peticija postalo je učestali način zahtijevanja i pokretanja promjena u akademskome svijetu.

14. rujna 2020 12:28
Studenti prava peticijom traže dodatni izvanredni rok: Za slabe ocjene i izlaznost kriv je fakultet

Studenti prava peticijom traže dodatni izvanredni rok: Za slabe ocjene i izlaznost kriv je fakultet Foto: MojFaks

Ovaj put, studenti Pravnog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, pokrenuli su Peticiju kojom zahtijevaju održavanje petog izvanrednog roka, s obzirom na specifičnu i nepovoljnu akademsku godinu s kojom su se susreli.

...Nastavljaju rat s vlastitim faksom! Više od 1300 studenata prava traži ovih 6 stvari od Uprave: Manje bodova za upis, plaćanje u ratama...

 

"Molimo da nam se omogući dodatni izvanredni 5. ispitni rok iz svih predmeta s mogućnošću izlaska na sve preostale nepoložene ispite s obzirom na izvanrednu situaciju s COVID19 te za sve specifičnu i vrlo nepovoljnu akademsku godinu. Na mnogim kolegijima susreli smo se s opetovanim tehničkih poteškoćama pri održavanju online nastave i vrijeme prilagodbe je bio kratko, što je svakako utjecalo na samu kvalitetu izvođenja nastave i poremetilo nama studentima ritam učenja.

Mnogi studenti su zbog neizvjesne COVID 19 situacije i prvenstveno brige za starije ukućane propustili ljetne rokove držeći se informacija danih na online sastancima, na kojima se posebno isticalo da će nam se osigurati dodatni termini za ispite, kako bi se olakšao završetak ove netipične akademske godine.

...\'Dosta je ovog cirkusa!\' Studenti PETICIJOM traže povratak na fakultete najesen...


Fakultet nije omogućio online ispite iz svih kolegija kao što su to napravili ostali fakulteti te se na kraju prešutno odustalo od svakog dodatnog roka i čak nam se otežala situacija time što su se 3. rok i dekanski nagurali u prvu polovinu 9 mj. što je izazvalo slabi izlazak na iste i lošu prolaznost na ispitima", pojasnili su u objavljenoj Peticiji.

Na kraju Peticije, studenti su zamolili da se pozornost obrati na prolaznost na svakom kolegiju i ažurno donošenje adekvatne odluke.

...Studenti su ekonomski ugroženi i žele financijsku pomoć: \'Ovo je koma, poslova nema, kako platiti faks i troškove života?\'...


Peticiju možete potpisati ovdje, a do sada je prikupljeno nešto manje od 200 potpisa. 

A.Z.
foto: Pravni fakultet u Rijeci @Facebook

Još vijesti