Mojfaks.hr u Akademska četvrt

Formalno obrazovanje sve manje važno: Za jedno od top zanimanja u Hrvatskoj još uvijek ne postoji studij

Online kolegiji ili tečajevi sve češće se pokazuju kao dostojna alternativa formalnom obrazovanju. U slučaju ovog sve popularnijeg zanimanja, to je i jedini način s obzirom da sveučilišni studij još uvijek ne postoji.

14. srpnja 2017 11:58
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

"Sve više početnika počinje se baviti digitalnim marketingom jer je ovo područje popularno, očekuju instant uspjeh i prepoznatljivost", objašnjava Tomislav Pancirov, digitalni stručnjak i vlasnik agencije za digitalni marketing.

Da bi postali stručni u ovom području najkorisnije je učiti online ili odslušati tečaj digitalnog marketinga koji organizira većina digitalnih agencija. U Hrvatskoj još ne postoji sveučilište na kojem bi studenti mogli upisati studij digitalnog marketinga, piše Poslovni dnevnik.

Poduzetnica Azra objašnjava kako je ona postala digitalni stručnjak uz kombinaciju formalne edukacije i samostalnog učenja: "Spoj novinarske znatiželje i ljubavi prema novim tehnologijama su me doveli do toga da većinu trendova i know howa naučim sama. Radi forme sam završila prekvalifikaciju za zvanje Voditeljica marketinga u Poslovnoj školi Filaks. Bila sam i na Google edukacijama te nizu neizravno vezanih seminara i radionica." Azra Imširović danas je vlasnica agencije za marketing i web usluge Dekoder.

Druga iskustva svjedoče kako je moguće postati uspješan digitalni stručnjak i bez formalnog obrazovanja. Nakon što je Andreja Rambrot završila Magisterij kroatistike i komparativne književnosti počela je u slobodno vrijeme slušati edukacije o digitalnom marketingu na stranicama: HubSpot, CopyBlogger, Udemy, Alison, Coursera, Conversion XL... Rambrot zaključuje "Smatram da formalno obrazovanje ni certifikati nisu važni, puno je bitnije držati korak s novostima koje izlaze u praksi."

Više pročitajte ovdje.

L.B./izvor: Poslovni dnevnik
foto: Pixabay

Još vijesti