V.K. u Akademska četvrt

[VIDEO] Profesor 'Memi' repao studentima FER-a: 'Ovaj čovjek mi uljepšava studiranje'

'Ferovke i Ferovci, funkcije su zakon, Ferovke i Feovci krivulje su zakon...'

24. veljače 2022 16:03
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Prelaskom na online nastavu još prije dvije godine, cijela se akademska zajednica "aklimatizirala" i silom prilika navikla na rad od kuće.


Iako smo bili izolirani i zatvoreni, smijeha nije nedostajalo, pa smo pisali o najboljim biserima s online nastave i nepresušnim memeovima koji su nas zabavljali. Na predavanjima uživo profesorima je bilo puno lakše držati koncentraciju svojih studenata na gradivo, a s isključenim kamerama i mikrofonima, ovakve stvari su postale puno izazovnije.


>>>Postaju li studenti gluplji zbog mobitela i tableta? 'Hiperpovezani mozak je plitak i ovisan o internetu'<<<


Srećom, profesori su bili kreativni u prenošenju kompliciranog znanja svojim studentima. Profesor Mervan Pašić sa Fakulteta elektrotehnike i računarstva odlučio je svojim studentima na vrlo zabavan način objasniti funkcije i krivulje.


>>>U pandemiji 'procvali' memeovi i humor: Ovo su najbolje fore koje su nam pomogle da preživimo 'koronu'<<<


Naime, on je nedavno na svom YouTube profilu objavio rap pjesmu posvećenu ferovkama i ferovcima. Profesor Pašić autor je teksta i glazbe, a kako stoji u njegovom opisu videa, "ova rap pjesma je napisana u svrhu video predavanja: 'Vektorske funkcije i prostorne krivulje – teorija i zadaci'".




"Kad u zraku dron il' ptica, il' muha slobodno leti, tad uvijek trebamo imati, prostorne krivulje na pameti. U linearnoj algebri, vektori su bili konstantni, dok u analizi vektorske funkcije, su promjenjivi mutanti…"
, stihovi su profesorove pjesme.


"Doslovno se tresem i plačem, ovo je divno, hvala vam profesore", napisala je studentica u komentarima ispod video-isječka koji je u dva dana prikupio više od 7 tisuća pogleda.


"Najbolji prof na faksu, Vaš entuzijazam i energija nas motiviraju da učimo i razumijemo matematiku na lijep način", hvali ga neki student. "Kad će Spotify?", "Ovaj čovjek mi uljepšava studiranje", "Čovjek me uvjerio da su funkcije zakon", samo su neki od komentara ispod rap hita ovog profesora.

Još vijesti