L.B. u Akademska četvrt

Zbogom hibridna nastavo! Od danas sva predavanja na fakultetima – UŽIVO: 'Nadamo se da je ova priča završila'

Opraštaju se od kombiniranog modela...

7. ožujka 2022 12:10
Studenti efzg

Studenti efzg Foto: MojFaks

U skladu s najnovijim preporukama HZJZ-a i Stožera civilne zaštite RH, a koje su objavljene krajem prošloga tjedna, od danas se studenti vraćaju na fakultete.


>>>Stigle epidemiološke preporuke za ljetni semestar: Evo što je najbitnije<<<


Kako su 3. ožujka objavili na svojim službenim stranicama, uzimajući u obzir aktualnu epidemiološku situaciju i značajke Omicron varijante virusa SARS-CoV-2, ukidaju se sve mjere i preporuke za održavanje nastave na visokim učilištima. Ukidanje mjera odnosi se na predavanja, seminare, vježbe, ispite i konzultacije, a to znači da se visokoškolska nastava izvodi prema akreditiranom studijskom programu na klasičan, kontaktan način, kao i nastava uživo, uz prisutnost nastavnika i studenta na visokom učilištu.


Ekonomija pozdravlja studente - ponovo uživo


Ovu su vijest s veseljem dočekali i na Sveučilištu J. J. Strossmayer u Osijeku, a posebice se, čini se, na Ekonomskom fakultetu.




Kako su objavili na Facebook stranicama ovog fakulteta, od 7. ožujka, tj. ovog ponedjeljka, nastava na EFOS-u izvodit će se kontaktno na svim studijskim programima i godinama za sve studente bez mogućnosti online prijenosa nastave.


S hibridnim modelom opraštaju se i u SC-u


Objavu HZJZ-a s veseljem su dočekali i u osječkom SC-u, a na svojim FB stranicama nisu propustili priliku zahvaliti studentima i profesorima koji su u ovim izvanrednim okolnostima pokušali raditi svoj posao i studirati najbolje što je bilo moguće.


"Zahvaljujući svima koji su bili uključeni u proces organizacije i održavanja nastave u protekle godine s zadovoljstvom mogu ustvrditi da smo izazov suočavanja s pandemijom korona virusa na našem fakultetu uspješno savladali!", objavljuju na Facebooku.




"Prije svega hvala svim studentima koji su, uz puno razumijevanja, dali svoj doprinos da se nastava održi na najbolji mogući način! Hvala i svim nastavnicima i službama Fakulteta koji su, svatko na svoj način, činili sve što je bilo u njihovoj moći da omoguće kvalitetno održavanje nastave i da studentima pruže maksimalnu podršku u nastavnom procesu!", napisali su uz rečenicu da se ipak nadaju da je ova "korona-priča" sada iza svih nas.


Neke smjernice ipak i dalje na snazi


Treba ipak napomenuti da su iz HZJZ-a naglasili da neke mjere ipak ostaju na snazi, poput svakodnevnog čišćenja prostorija i redovitog i pravilnog pranja ruku.


>>>Ustavni sud 'srušio' odluku Stožera: Studenti na fakultetima više ne moraju imati COVID potvrdu<<<


Uz to, maske i dalje ostaju obavezne tijekom boravka u prostorijama visokih učilišta, te se prostor u kojem se boravi mora provjetravati više puta dnevno, a HZJZ savjetuje "kad je lijepo vrijeme preporučuje se ostaviti otvorene prozore tijekom nastave".

Još vijesti