V.K. u Akademska četvrt

Na FSB-u redizajnirali kutak za studente: Evo što je 'osvanulo' umjesto njega

Novouređeni dio Fakulteta strojarstva i brodogradnje, donedavno kutak za studente, neke je zbunio...

29. listopada 2021 15:02
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Postoji mnogo različitih dizajna interijera fakultetskih zgrada, no neke stvari su obavezane u namještanju ovih prostora, poput klupa ili prostora za sjedenje. I dok neki fakulteti nude samo klupice, neki imaju i konkretnije osmišljen prostor u obliku "kutka za studente". Fakultet strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu na primjer, imao je svoj kutak za studente, indeks kutak u prostorima zgrade, barem do nedavno.


Nedavno je na Redditu objavljena fotografija "prije i poslije" uz kratki opis: "FSB kutak za studente, soul vs. soulless". Kao što je vidljivo na fotografiji, prijašnji je "kutak za studente" postao neprepoznatljiv i nefunkcionalan.


Kutak za studente kako je to izgledalo prije / Foto: screenshot via imgur.com


...A ovako izgleda sada / Foto: screenshot via imgur.com


>>>Dvaput ga odbili – nije odustao: Ovo savjetuje studentima koji žele raditi kod RIMCA<<<


Pretpostavljaju da je na zidu "kostur" Rimac-automobila


Rimac automobili je kompanija koja plijeni pažnju javnosti i medija, kako domaćih tako i inozemnih, posebice nakon lansiranja Nevere i preuzimanja elitnoga Bugattija. U ovom kontekstu redditovcima se ipak ne sviđa intervencija napravljena u bivšem studentskom kutku.


"Ne znam u što gledam", komentirao je netko fotografiju na kojoj se vidi šasija automobila postavljena na mjestu gdje su donedavno bili stolovi i stolice za studente. "Slabo se vidi, ali kao uvreda na povredu hailcorporate detalj gore Rimac u kutu", pojašnjava netko zbunjenom komentatoru.


"Jesi li ti to dva puta spomenuo Rimca? Trebalo mi je dobrih pet minuta gledanja da shvatim gdje je Rimac, kad ono kostur na zidu.. Je li to zbilja Rimac šasija?", upitao je još jedan zbunjeni komentator.


"Zamijenili su kutak za studente reklamom za Rimca", smatra još jedan Redditovac.


>>>U suradnji s Rimcem: Na osječkom fakultetu pokrenut studij o automobilskoj industriji<<<


Mišljenja oprečna


U komentarima se javio i netko tko je tamo radio. "Ja sam radio na indeks porti tri godine, kad smo i napravili indeks kutak. Tamo je uvijek bilo najveselije na faksu, baš mi je ovo loše", tužno je komentirao.


U raspravu su se uključili i oni koji smatraju da je ovaj dio fakulteta bilo potrebno preurediti, no ovakvim rješenjem nisu pretjerano zadovoljni. "Nema više indeks porte? Slažem se da je preuređenje bilo prijeko potrebno, ali ako su ovo sredili prije staklenih stijena prije knjižnice gdje se kišnica svako malo skupljala onda stvarno ne znam. Ovo na zidu izgleda kao album art za Mezzanine", kazao je komentator, a uz njega se i drugi složio da ovo nije što su očekivali.


"Sviđa mi se dizajn, no što je ovo i kome je to korisno?", postavio je pitanje.


"Nisam valjda jedini da misli da je novi dizajn poprilično dobar. Dobro, možda je moglo bolje, i moguće da se još radi na tome. Ovo što autor objave naziva 'soul' meni izgleda tmurno, dosadno, jeftino. Možda je ovaj dodatak skeleta Rimca malo over-the-top, ali je zanimljiv detalj kako god", komentirao je netko novi dizajn interijera na FSB-u.


>>>Na zagrebačkom FSB-u najesen kreće novi studij – jedinstven u cijeloj Hrvatskoj<<<


"Koga boli briga za dizajn prostorije ako nije funkcionalna? Gdje ovdje mogu spojiti punjač za laptop, gdje mogu odložiti laptop, gdje crtati tehnički crtež, voditi bilješke ili odrađivati neku zbirku? Dođeš tamo, sjedneš na tu podstavljenu klupu bez oslonca za leđa, gledaš 20 sekundi u zid i pokupiš se. Kako uništiti prostor zbog dizajna u par jednostavnih koraka", komentirao je sljedeći čitatelj sarkastično.


Nakon ove objave, obratili smo se Fakultetu strojarstva i brodogradnje s upitom o čemu se točno radi te hoće li studentima vratiti njihov kutak ili ga ponuditi na nekom drugom mjestu no, nažalost, do objave ovog članka nismo dobili odgovor.

izvor: reddit.com

Još vijesti