Mojfaks.hr u Akademska četvrt

Nova epizoda u seriji lažnih diploma: Krivotvorila diplomu Sveučilišta u Zadru pa godinama predavala u gimnaziji

Ako ste se pitali kada će i hoće li 'saga' lažnih diploma u Hrvatskoj završiti, odgovor je vjerojatno: ne tako skoro. Apsurd zaposlenih s lažnim diplomama se nastavlja, a najnovija je pronađena na zadarskom Sveučilištu. Riječ je o ženskoj osobi koja je godinama predavala povijest.

21. veljače 2019 11:20
Nova epizoda u seriji lažnih diploma: Krivotvorila diplomu Sveučilišta u Zadru pa godinama predavala u gimnaziji

Nova epizoda u seriji lažnih diploma: Krivotvorila diplomu Sveučilišta u Zadru pa godinama predavala u gimnaziji Foto: MojFaks

Tijekom provjere diploma svih zaposlenika u sektoru obrazovanja, koju je naložila ministrica, na Sveučilištu u Zagrebu pronađene su tri krivotvorine, a danas su za Dnevnik.hr iz Ministarstva znanosti i obrazovanja potvrdili da je \'\'Sveučilište u Zadru otkrilo lažnu diplomu iz povijesti s kojom je jedna gospođa predavala u gimnaziji". Uz lažnu diplomu, pronađena je i lažna svjedodžba u jednom od centara za odgoj i obrazovanje".

Zgrada Sveučilišta u Zadru... izvor: ffzg.unizg.hr

Dnevnik.hr podsjeća da je istraživačka priča iz Bosne i Hercegovine otkrila je korumpiranost sustava i s kojom se lakoćom može doći do diplome. Ministrica Blaženka Divjak naredila je provjere diploma u Hrvatskoj, pri čemu je otkrivena jedna krivotvorena diploma u osnovnoj i dvije u srednjim školama, od kojih je jedna gimnazija. Sve su otkrivene na Filozofskom fakultetu.


...\'Trend\' lažnih diploma: Zaposlenica Ministarstva obrazovanja krivotvorila dvije diplome...


...Ima li kraja? Otkriveno još lažnih diploma i to s Filozofskog fakulteta u Zagrebu – osobe radile u školi...


Ministrica je apelirala je na sve ravnatelje da u idućih godinu dana provjere sve diplome koje nisu provjerene. \'\'Ovo je poruka svima koji pokušavaju varati da to ne smiju raditi i da se jedino poštenim radom i poštenjem može napredovati\'\', poručila je ministrica znanosti i obrazovanja i zaključila da je akcija provjere diploma bila opravdana.

Ivana Petrić
izvor: Dnevnik.hr
foto: ilustracija/smotra.uniri.hr