Mojfaks.hr u Akademska četvrt

Open air diploma! Nije festival ni roštiljanje nego – bacanje kapica: Jedno hrvatsko sveučilište organiziralo dodjelu diploma na otvorenom

Zbog pandemije koronavirusa koja je obilježila prethodna tri mjeseca, mnoge stvari zaustavljene su, odgođene ili otkazane. U moru događanja, otkazane su i promocije novopečenih akademskih građana na fakultetima.

18. lipnja 2020 17:57
Open air diploma! Nije festival ni roštiljanje nego – bacanje kapica: Jedno hrvatsko sveučilište organiziralo dodjelu diploma na otvorenom

Open air diploma! Nije festival ni roštiljanje nego – bacanje kapica: Jedno hrvatsko sveučilište organiziralo dodjelu diploma na otvorenom Foto: MojFaks

Zbog zabrane okupljanja većeg broja ljudi u zatvorenim prostorima, promocije na fakultetima diljem Hrvatske nisu se održavale u prethodno najavljenim terminima. Studenti su obaviješteni da će promocije biti, ali da će datumi ovisiti o epidemiološkoj situaciji. 

...Nema kapa, haljina ni fotkanja s roditeljima: Dva zagrebačka fakulteta otkazala promocije studenata...


Neki nisu mogli čekati pa su diplome na pojedinim europskim i američkim sveučilištima podijeljene online, a jedno hrvatsko sveučilište jučer je održalo svečanu promociju za svoje studente - u "open air" varijanti.

...Koronavirus nije zaustavio promocije: Roboti preuzeli diplome umjesto studenata! FOTO....


Naime, svečana promocija magistara inženjera i sveučilišnih prvostupnika Pomorskog fakulteta održana je u četvrtak, 18. lipnja, ispred glavnog ulaza na otvorenom vanjskom dijelu Prirodoslovnog-matematičkog fakulteta u Splitu. 

Kako piše u Obavijesti na stranicama Sveučilišta, nakon što je promocija u travnju morala biti odgođena zbog epidemije Covid-19, nova je održana na otvorenom u skladu s epidemiološkim preporukama. Riječ je o prvoj promociji koja je na Sveučilištu održana na ovaj način.

Promociji je nazočio izv. prof. dr. sc. Željko Radić, prorektor Sveučilišta u Splitu, a promotori na ovoj svečanosti bili su dekan Pomorskog fakulteta prof. dr. sc. Pero Vidan, prodekani doc. dr. sc. Zdeslav Jurić i prof. dr. sc. Gorana Jelić Mrčelić i voditelji studija doc. dr. sc. Petar Matić i dr. sc. Branko Lalić.

A.Z.
foto: Sveučilište u Splitu