Mojfaks.hr u Akademska četvrt

Novi TOP studentski dom! Pogledajte kako će BRUTALNO izgledati zadarski ljepotan - gradi se iduće godine

Izgradnja novog studentskog doma, najavljuju, započet će početkom iduće godine. Studenti će svakako pomisliti da je krajnji čas, s obzirom da je Sveučilište u Zadru od Vlade ovaj prostor dobilo prije gotovo 12 godina.

7. prosinca 2017 13:46
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Dvije godine nakon što je na arhitektonskom natječaju izabrano najbolje idejno rješenje za gradnju studenskog doma i menze, ono arhitekta Vedrana Pedišića, vlasnika i direktora projektnog biroa \'Sangrad\', Sveučilište u Zadru predalo je zahtjev za ishođenje građevinske dozvole. S portala 057info.hr doznaju da bi se građevinska dozvola mogla izdati već krajem idućeg tjedna.

Studentski dom i menza prioriteti su i zadarske rektorice Dijane Vican koja očekuje i pozitivan ishod natječaja kod Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova početkom iduće godine. Tada bi mogla napokon započeti i gradnja prvog i najvažnijeg projekta budućeg sveučilišnog kampusa na prostoru vojarne Franka Lisice.
foto: sangrad-avp.com

Lokacija za dom i menzu je sadašnja atletska staza iza postojećeg studentskog doma koji ima kapacitete od 240 ležajeva. Budući dom imat će 5925 metara četvornih bruto površine. Uz restoran, studentski paviljon imat će 115 dvokrevetnih i sedam jednokrevetnih soba. Procjena vrijednosti građenja, koju su dali projektanti, iznosi 44 milijuna kuna.


foto: sangrad-avp.com

Novi studentski dom nasušna je potreba zadarskih studenata i Sveučilišta na kojem se godinama planira širenje, razvoj i bolji uvjeti za studente.

Isti tim, prevođen Vedranom Pedišićem, radio je i na projektu nedavno otvorenog studentskog doma u Varaždinu. Sve fantastične projekte pogledajte ovdje.

L.B./izvor: 057info.hr
foto: sangrad-avp.com
Još vijesti