Mojfaks.hr u Akademska četvrt

Jeste li već čuli za 'mali Oxford'? Orahovica postala sveučilišni grad!

Mnogima je Orahovica prepoznatljiva po hvaljenom glazbenom festivalu Ferragosto, a sada će biti poznata i po tome što je postala sveučilišni grad. Naime, ovo je povijesni dan za Orahovicu jer je dobila preddiplomski studij fizioterapije.

4. listopada 2016 16:44
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Svečano otvorenje orahovačkog sveučilišnog preddiplomskog studija održano je u dvorani bivšeg kina Papuk, a ceremoniji su prisustvovali svi važni ljudi – od dekana Medicinskog fakulteta Aleksandru Včevu u Osijeku, predsjednika HCK-a dr. Josipa Jelića, obnašateljice dužnosti župana Sanje Bošnjak do bivšeg predsjednika Stjepana Mesića.


foto: orahovica.hr

"Ovo je povijesni dan za Orahovicu. Vjerojatno ni sami, kao ni građani Orahovice još nismo svjesni što smo napravili i što ovo znači za naš grad, županiji u cijelu Slavoniju. Izuzetno sam ponosan što smo postali sveučilišni grad. Moram se i danas od srca zahvaliti dekanu Medicinskog fakulteta Osijek, rođenom Orahovčaninu Aleksandru Včevu koji je ključni kotačić cijele ove priče, koji je uložio ogromne napore da Orahovice dobije Sveučilišni studij. Isto tako veliko hvala ministru Tomislavu Tolušiću, saborskom zastupniku Josipu Đakiću, obnašateljici dužnosti župana Sanji Bošnjak koji su potegli onda kada je trebalo i bili pravi prijatelji i partneri u pisanju novije orahovačke povijesti. Ovo je jedan kamen temeljac, jedno žito koje je posijano, a iz kojeg će izrasti nova orahovačka budućnost", rekao je između ostalog orahovački gradonačelnik Josip Nemec.

Sve se to dogodilo jer Orahovica želi biti grad koji promovira zdravstveni i sportski turizam pa bi trebalo i školovati ljude kako bi bili dio toga kadra. Ove jeseni na studij je upisana prva generacija studenata fizioterapije i to čak njih 30, a uskoro je u planu gradnja i nove gradske knjižnice jer je postojeća već premala.

Ivana Petrić
Izvor i foto: orahovica.hr
Još vijesti