Mojfaks.hr u Akademska četvrt

Ovo je najnovija sveučilišna destinacija u Hrvatskoj: Provjerite što možete studirati u gradiću kraj Zagreba

Fakultet za dentalnu medicinu i zdravstvo Sveučilišta u Osijeku pokrenulo je diplomski sveučilišni studij sestrinstva na novoj lokaciji – gradiću nadomak Zagreba...

17. listopada 2019 17:01
Ovo je najnovija sveučilišna destinacija u Hrvatskoj: Provjerite što možete studirati u gradiću kraj Zagreba

Ovo je najnovija sveučilišna destinacija u Hrvatskoj: Provjerite što možete studirati u gradiću kraj Zagreba Foto: MojFaks

U prostorijama poliklinike Radiochirurgia Zagreb u Svetoj Nedelji, svečano je obilježen početak nastave dislociranog diplomnskog sveučilišnog studija Sestrinstva koji provodi Fakultet za dentalnu medicinu i zdravstvo Sveučilišta u Osijeku. Nakon službenog otvaranja studentima je održan i prvi akademski sat.

Dario Zurovec, gradonačelnik Svete Nedjelje za Televiziju Zapad izjavio je da ni u jednom trenutku nije dvojio oko odluke – želi li ovaj grad postati sveučilišni. "Čim su me kontaktirali prvi put da li smo mi kao grad zainteresirani za jednu podružnicu ovakvog fakulteta ja sam definitivno rekao da jesmo", kazao je prilikom otvorenja.

Svoje zadovoljstvo nije krio ni Aleksandar Včnev, dekan FDMZ-a Sveučilišta u Osijeku. "Ako jedna Njemačka treba trenutno 300 tisuća medicinskih sestara visokoobrazovanih, to vam dovoljno govori da je potreba cijele Europske unije zapravo za visokoobrazovanim sestrama na fakultetskoj razini", kazao Včne ističući prednosti studiranja na novopokrenutom studiju sestrinstva.

Studentima će na raspolaganju biti i djelatnici Radiochirurgije Zagreb od kojih će dobiti uvid u najmodernije metode liječenja.

Zbog velikog interesa za studij, izvještava Televizija Zapad, povećana je kvota upisa te je dosad upisano 70 studenata koji su nakon svečanog otvorenja svoj prvi sat akademske nastave odradili u gradskoj vijećnici.

L.B./izvor: Televizija Zapad
foto: screenshot/grad-svetanedelja.hr