Mojfaks.hr u Akademska četvrt

Počelo je i na fakultetima u Zagrebu? Prvo veleučilište otkazalo predavanja i rokove – i ne samo na 2 tjedna!

'Istina je da su neka predavanja i rokovi otkazani, ali će konačna odluka biti objavljena na stranicama najkasnije do kraja petka...'

12. ožujka 2020 12:15
Počelo je i na fakultetima u Zagrebu? Prvo veleučilište otkazalo predavanja i rokove – i ne samo na 2 tjedna!

Počelo je i na fakultetima u Zagrebu? Prvo veleučilište otkazalo predavanja i rokove – i ne samo na 2 tjedna! Foto: MojFaks

Redakcija portala Global neslužbeno doznaje kako je Zdravstveno veleučilište u Zagrebu odlučilo obustaviti održavanje nastave i ispitnih rokova za svoje studente do 14. travnja zbog trenutne pandemije koronavirusa COVID-19.

...Rizik od širenja zaraze? Kroz njih dnevno prođu tisuće studenata: Doznajemo razmišlja li se o ZATVARANJU menzi u Zagrebu...


Službene obavijesti na stranicama veleučilišta još uvijek nema, a kako izvještava Global zaposlenici referade na upit o odluci nisu htjeli otkriti nikakve detalje, osim da će se do kraja tjedna saznati hoće li odluka biti službeno objavljena. 

"Istina je da su neka predavanja i rokovi otkazani, ali će konačna odluka biti objavljena na stranicama najkasnije do kraja petka", rekli su zaposlenici referade za ovaj studentski portal.

...I to se dogodilo: Sveučilište u Zagrebu dobilo svoj Krizni stožer...


Zdravstveno veleučilište bi tako od idućeg ponedjeljka mogla biti prva visokoobrazovna ustanova u Hrvatskoj koja će zatvoriti vrata svojim studentima zbog pandemije, od kojih je zasad 19 zaraženih u Hrvatskoj, a više od 125 tisuća u svijetu.

Studenti ovog veleučilišta smatraju da ovakav potez itekako ima smisla. "Većina nas uz faks radi u bolnici gdje su veće šanse za zarazom tako da je ovo dobra stvar koju su napravili kako se ne bi i ostali studenti zarazili i onda to prenijeli na svoje pacijente", govori studentica Ines.

...Nema kapa, haljina ni fotkanja s roditeljima: Dva zagrebačka fakulteta otkazala promocije studenata...


Ipak, kako govore studentice, praksa u bolnicama koju studenti moraju obavljati neće se obustaviti, već samo predavanja, rokovi i predrokovi.

A.Z.
izvor: Global

foto: Shutterstock By Luis Molinero