V.K. u Akademska četvrt

I na ovom fakultetu odlučili – nema više online nastave: Do ovog datuma SVI studenti moraju se vratiti u klupe

Nakon što je HZJZ izdao nove preporuke početkom mjeseca, fakulteti se pripremaju za povratak studenata u klupe.

17. ožujka 2022 12:44
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Ljetni semestar službeno je počeo početkom ovog mjeseca, a sa sobom je donio i velike promjene. I dok su se neki zasigurno veselili povratku u klupe, neki su se studenti i pobunili zbog povratka. Stoga, fakulteti se trude organizirati i osigurati prijelazno razdoblje za sve studente kako bi se što bolje prilagodili povratku u klupe.


Ukidaju se mjere, svi se vraćaju na fakultete


>>>Stigle epidemiološke preporuke za ljetni semestar: Evo što je najbitnije <<<


Podsjetimo, pisali smo o revoltu studenata Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu zbog povratka u predavaone jer je dobar dio njih očekivao nastavak hibridne i online nastave kako su im i najavili s fakulteta još prije početka ljetnog semestra. Zbog toga, dio studenata otkazalo je svoj smještaj u Zagrebu, ali, nakon što je HZJZ nakon službenog početka ljetnog semestra objavio da se svi mogu vratiti u klupe, studenti su sada u nezavidnoj situaciji jer imaju samo jedan kratak period u kojem moraju pronaći smještaj kako bi se vratili na kontaktnu nastavu.


>>>Nezadovoljni povratkom na fakultet! Studenti ekonomije sasuli 'drvlje i kamenje': 'Što je s nama koji nemamo smještaj u Zagrebu?'<<<


Kako je povratak na kontaktnu nastavu obavezan za sva visoka učilišta, i Fakultet informatike i organizacije najavio je svojim studentima povratak u klupe.


"U preporukama je navedeno da se visokoškolska nastava izvodi na klasičan, kontaktan način, kao nastava uživo, uz prisutnost nastavnika i studenata na visokom učilištu. Ukidaju se sve mjere i preporuke za održavanje nastave na visokim učilištima u razdoblju pandemije COVID-19, a osnovne epidemiološke mjere ostaju na snazi, pri čemu posebno izdvajamo obavezu nošenja maski u prostorijama visokih učilišta", napisali su nedavno na službenim stranicama FOI-a.


Nema više potrebe za kategorijom visokorizičnih studenata


Osim navedenog, s FOI-a također navode da se uklonila i "potreba za dodatnom kategorijom visokorizičnih studenata, ali pravo na mirovanje studentskih prava ostaje na snazi".


>>>Zbogom hibridna nastavo! Od danas sva predavanja na fakultetima – UŽIVO: 'Nadamo se da je ova priča završila'<<<


"Temeljem svega navedenog više ne postoji mogućnost održavanja nastave na daljinu te više ne postoji kategorija visokorizičnih studenata. Međutim, uvažavajući specifičnosti pojedinih situacija, tijekom sljedeća dva tjedna osigurat ćemo prijelazno razdoblje kako bismo pojednostavili povratak i omogućili prilagodbu. Stoga će se nastava u kontaktnom obliku uživo izvoditi od 21. ožujka 2022. godine, odnosno nastava će se organizirati kontaktno u dvoranama, a korekcije rasporeda bit će napravljene tijekom ovog tjedna", najavili su.

Još vijesti