Mojfaks.hr u Akademska četvrt

Ministar POTVRDIO: '509 ležajeva u tri paviljona MORA biti spremno za studente nakon ovog datuma!'

Nakon novog, još snažnijeg vala nezadovoljstva, koji se s rezultatima natječaja za smještaj u domove na području grada Zagreba javio među studentima, čini se da se nazire rješenje.

20. kolovoza 2020 19:05
Ministar POTVRDIO: '509 ležajeva u tri paviljona MORA biti spremno za studente nakon ovog datuma!'

Ministar POTVRDIO: '509 ležajeva u tri paviljona MORA biti spremno za studente nakon ovog datuma!' Foto: MojFaks

Razlog nezadovoljstvu manjak je mjesta u domovima. Naime, gotovo 500-tinjak mladih manje ove će godine dobiti krevet, što zbog građana koji su nakon potresa useljeni u Cvjetno, što zbog rekontrukcije 8. paviljona na Lašćini koji ove godine studentima neće biti na raspolaganju.

...Kako će izgledati suživot na \'Cvjetnom\'? Studenti se vraćaju, a više od 300 Zagrepčana JOŠ UVIJEK nema drugi smještaj...


"Studentski centar, sukladno raspisanom natječaju, ima 6935 kreveta za subvencionirani studentski smještaj. U ovom trenutku, od tog broja problem nam je 490 kreveta u Cvjetnom naselju gdje su smješteni građani pogođeni potresom. Oni su smješteni u prvom i drugom paviljonu i nadamo se da će Grad Zagreb i Vlada Republike Hrvatske naći rješenje da ih iselimo do 1. 9. Na Lašćini obnavljamo 120 kreveta koji su stradali u potresu i nadamo se da će biti spremni za studente do početka akademske godine i da ćemo imati i taj kapacitet na raspolaganju. Zaprimili smo oko 10.500 prijava za subvencionirani smještaj. Bez obzira na sve kapacitete koje imamo, nedostaje nam oko 3500 kreveta da bismo u potpunosti zadovoljili sve potrebe svojih studenata", rekao je sredinom kolovoza Mario Župan, savjetnik ravnatelja SC-a.

...Studentske sobe PONOVO studentima: Stiže NOVI NATJEČAJ za mjesta u domovima, a zna se i kad će građani iseliti iz Cvjetnog...


Ovog tjedna pak, medijima se obraćao s informacijom da će do sredine ovog mjeseca problem biti riješen te će se raspisati novi natječaj za smještaj u domovima. Sada je ovo potvrđeno i od članova Vlade RH.


15.9. kao zadnji dan za oslobađanje i obnovu soba!


Kako je danas nakon sjednice Vlade okupljenim novinarima pred Vladom izjavio Darko Horvat, ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, 15. rujna trebao bi biti zadnji dan do kojega će preostali građani iz SN-a Cvjetno naselje biti premješteni u druge kapacitete, ali i dokad će se sanirati mjesta na Lašćini. Priznao je da je za rješavanje problema potrebno određeno vrijeme, no navodi i konkretan datum nakon kojega će svi kapaciteti biti spremni za studente.

...500 kreveta manje u Zagrebu! Ogorčena studentica oplela po Vladi: \'Nije vas briga za nas...\' Učila cijelu godinu, ima više bodova, ali i dalje nema krov nad glavom...


"Određena dinamika i određeni vremenski period nam treba. Mi smo sebi odredili datum, 15. 9., dokad moramo isprazniti studentski centar. Dotada moramo izdati sva rješenja za sve one koji su danas u studntskom centru. Biti će sigurno među njima i onih koji pravo na takav smještaj nemaju, a njih ćemo rješavati temeljem drugih zakonodavnih okvira. Ali ono što je činjenica, tih 509 ležajeva u dva paviljona, odnosno 3 paviljona koji su u funkciji ili se saniraju moraju biti na raspolaganju studentima nakon 15. rujna", kazao je okupljenim novinarima Horvat.

L.B./foto: projektgradnja.hr

Još vijesti