V.K. u Akademska četvrt

Privremene rang liste za studentske domove: Sve na jednom mjestu

Varaždin, Osijek, Slavonski Brod, Rijeka i Zadar objavili su privremene rang liste i mi smo sakupili sve informacije na jednom mjestu!

12. kolovoza 2021 16:40
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Iako još do početka akademske godine ima nešto više od mjesec dana, studenti brinu o krovu nad glavom za narednu godinu. Ako ste jedni od onih koji čekaju rezultate za dom, evo sve na jednom mjestu!


SC Varaždin


SC Varaždin objavio je privremene rezultate za primanje redovitih studenata u studentske domove Studentskog centra Varaždin te za subvencioniranje smještaja studenata smještenih kod privatnih stanodavaca u Čakovcu, Križevcima, Koprivnici i Bjelovaru u novoj akademskoj godini 2021./2022.
Kako stoji u obavijesti, na Natječaj se prijavilo 1378 studenata, od kojih je 54 prijava bilo nepotpuno, a tri su poslane izvan roka.


„U studentske domove Studentskog centra Varaždin pravo na smještaj ostvarilo je 811 studenata, a pravo na subvencije za studente smještene kod privatnih stanodavaca u Čakovcu ostvarilo je 27 studenata, u Koprivnici 17 studenata, u Križevcima 1 student te u Bjelovaru 9 studenata“, stoji u obavijesti.


Abecednu listu prijavljenih na Natječaj možete pronaći ovdje, listu po bodovima ovdje, i grupirano po ostvarenom pravu na smještaj ovdje. Sve tri rang liste nemaju upisane postdiplomce.
U obavijesti također napominju da studenti koji smatraju da im dokumentacija nije dobro bodovana, mogu svoje prigovore poslati u roku od osam dana od dana objave ovih rezultata. Prigovor se šalje preporučeno na adresu Studentskog centra Varaždin (Povjerenstvo za rješavanje prigovora, J. Merlića 9, 42 000 Varaždin) uz napomenu kako se u obzir uzimaju prigovori dostavljeni do 20. kolovoza u 8 sati.
Rok za podnošenje prigovora nije produljenje natječajnog roka niti mogućnost za naknadno dopunjavanje natječajne dokumentacije, već se prigovor upućuje samo ako je došlo do pogreške kod bodovanja dokumentacije poslane na natječaj, poručuju iz SC-a Varaždin. Odluka Povjerenstva za prigovore bit će objavljena najkasnije u roku od 8 dana po isteku roka za prigovore zajedno s konačnim rezultatima koji će se moći provjeriti na njihovim službenim stranicama.


>>>Bicikli u domu i veš na prozoru – baj baj! Novi pravilnik za stanovanje u osječkim domovima donosi brojne novosti<<<


Također napominju da je broj brucoša koji mogu biti smješteni u studentske domove ograničen na 30 posto kapaciteta domova jer određen broj brucoša s većim brojem bodova od starijih studenata nisu ostvarili pravo na smještaj.

Sveučilište u Zadru


Obavijest o privremenim rang listama za prijem studenata u studentski i učenički dom u Zadru te za utvrđivanje prava na potporu za privatni smještaj ove akademske godine objavili su i sa Sveučilišta u Zadru.  


Oni su rezultate podijelili po godinama studija a možete ju vidjeti ovdje.
Rok za podnošenje prigovora počinje teći od danas pa sve do 19. kolovoza, a kao i za SC Varaždin, potrebno ju je dostaviti isključivo pisanim putem, redovnom poštom, preporučeno na adresu Sveučilišta u Zadru (Centar za studentski standard, Povjerenstvo za prigovore, Ulica dr. Franje Tuđmana 24d, 23000 Zadar). Studenti ne mogu u ovom vremenskom periodu slati naknadnu dokumentaciju, već se imaju pravo žaliti samo na izračun bodova, stoji u obavijesti.  


>>>[FOTO] Genijalan potez varaždinskog SC-a: Studentima dali ležaljke za uživanje i izležavanje<<<


SC Osijek


Studentski centar Osijek također je objavio rezultate natječaja za studentske domove po studentskim domovima. Za Novi studentski dom (istočni i zapadni paviljon) rezultate možete vidjeti ovdje, dok su rezultati za novi paviljon ovdje. Rezultati za studentski dom IGK su ovdje. Također, Studentski centar Osijek objavio je i listu svih studenata (njih 1642) koji su sudjelovali u natječaju. U obavijesti su još naveli i link za provjeru bodovanja te napomenuli kako se prigovori upućuju u roku od osam dana, također preporučeno, na adresu Studentski dom Kralja Petra Svačića 1c, 31 000 Osijek s naznakom za Povjerenstvo za rješavanje prigovora.

Konačne rang liste objavit će 25. kolovoza.


Nešto ranije su svoje rangliste objavili i Studentski centar Slavonski Brod čije rezultate možete vidjeti ovdje (rok žalbe je po isteku osam dana od 09. kolovoza) i Riječki studentski centar sa svim informacijama dostupnim na ovom linku. Njima žalbeni rok traje još 4 dana, a prigovor se podnosi pismenim putem. SC Rijeka također napominje da se u ovom roku ne priznaje dodatna dokumentacija i kojom se nešto dokazuje, već se samo ukazuje na eventualnu grešku. Nakon isteka žalbenog roka, trebat će im koja dva tjedna do službene rang liste. 
Još vijesti