V.K. u Akademska četvrt

Profesor dao otkaz usred predavanja jer studentica nije htjela staviti masku: Sad će ostali kolege studirati dulje

Studentica se smijala cijelo vrijeme dok joj je profesor objašnjavao kako može preminuti ako se zarazi COVID-om. Dao je otkaz na licu mjesta.

31. kolovoza 2021 15:05
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Profesor koji je inače umirovljen, a potom vraćen na posao, u utorak je dao otkaz nakon samo 15 minuta od početka predavanja nakon što je jedna od studentica odbila pravilno nositi masku na predavanju.


Profesor drži seminare iz psihologije, a, nakon prozivke, dao je otkaz na licu mjesta. Nakon tek obavljena dva sata seminara od njihovog početka akademske godine, Irwin Bernstein, profesor psihologije na Sveučilištu u Georgiji stigao je na predavanje na kojem je prisustvovalo 25 studenata, među kojima je bila studentica koja nije nosila masku i nije bila prisutna na prvom predavanju.


>>>49 studenata dobilo 'nogu' s predavanja: Prvo sveučilište ISPISALO studente koji se nisu cijepili<<<


Profesor ju je zamolio da stavi masku, nakon što su joj kolege dali jednu, a ona ju je stavila ispod nosa. Profesor ju je zamolio da ju stavi pravilno, no studentica se pobunila i kazala kako, ako je stavi preko nosa, "ne može disati" i kako "joj je jako teško disati" s maskom preko nosa.


Na početku nastave na ploči je bila ispisana kratka uputa: "Nema maske, nema predavnja", kazala je za redandblack studentica četvrte godine psihologije, Hannah Huff.


Zbog ostalih kroničnih bolesti, može umrijeti


88-godišnji profesor pokušao je objasniti studentici da može umrijeti ako se zarazi COVID-om zbog svojih kroničnih bolesti, među kojima je naveo dijabetes tipa 2, hipertenziju i ostale bolesti koje dolaze s godinama, pojasnio je situaciju u svom mailu redakciji.


Nakon samo 15 minuta od početka predavanja gdje je profesor tek prozivao studente, opet je zamolio studenticu da pravilno stavi masku, no ona ga nije poslušala. Bernstein, nakon što je saznao da dvoje studenata koji nisu na predavanju imaju koronu, dao je otkaz na licu mjesta i izašao iz predavaonice.


"U tom trenutku sam rekao da, iako sam riskirao svoj život da bih obranio svoju zemlju dok sam bio u zračnim snagama, nisam bio spreman riskirati svoj život da predajem studentici koja je odbijala nositi masku tijekom ove pandemije", napisao je Bernstein u mailu. "Tada sam podnio ostavku na poziciji ponovno zaposlenog, umirovljenog profesora."
Nije joj stalo: 'Ovo je prerušeni blagoslov'


Huff je rekla da je u utorak sjedila ispred prostorije u šoku, bijesu i tišini nekoliko minuta, poput ostalih svojih vršnjaka, dok je pokušavala shvatiti što se dogodilo. "Profesor Bernstein je rekao:‘ To je to. U mirovini sam ', i gledali smo ga kako pakira sve svoje papire u torbu i izlazi iz predavaonice", rekla je Huff.


"Ostavka je bila odluka na sve ili ništa… Osjetio sam olakšanje jer sam inače bio sve zabrinutiji kako se posljednjih nekoliko tjedana opet rasplamsala pandemija", napomenuo je profesor. Neki su studenti, svjesni što se dogodilo, odmah pokušali upisati druge seminare, dok su drugi zurili u studenticu i upitali je zna li da im za diplomiranje treba ovaj kolegij na što je ova uz smijeh odgovorila da je profesorova ostavka 'prerušeni blagoslov'", prepričava Huff događaje koji su uslijedili.


>>>Ne mogu ih prisiliti, pa lupaju po džepu: Studenti ovog sveučilišta morat će platiti skoro 5 tisuća kuna kazne ako nisu cijepljeni<<<


"Vratio se iz mirovine da ti pomogne diplomirati, a ti ne možeš pravilno pokriti nos..."


Huff je inače u prosincu trebala diplomirati, a pošto sada nema profesora, pomaknuli su ih na druga predavanja. "Šteta je učinjena. Ona očito ima neke svoje vrijednosti koje ne misli promijeniti čak i ako ju netko zamoli da učini nešto kako bi se oni osjećali sigurnije. Bernstein je tu zbog vas, studenata. On je izašao iz mirovine, vratio se na predavanja kako bi učinio nešto za nas, ali ti ne možeš čak ni iz ljubaznosti pravilno staviti komad tkanine na nos", kaže frustrirana studentica.


"Seminar kojeg su pohađali studenti viših godina uvjet za diplomiranje na svim smjerovima psihologije Sveučilišta u Georgiji. Svi studenti koji su bili na predavanjima kod profesora, koji su sada pogođeni ostavkom, premješteni su u nove odjeljke svojih kolegija", kazao je Greg Trevor, glasnogovornik Sveučilišta.


>>>Studentica komunikologije zapela na otoku u južnom Pacifiku: 'Za vrijeme cijele pandemije nisam ni jednom nosila masku'<<<


Huff dalje priča kako je odmah nakon razvoja situacije nazvala majku kako bi joj se požalila na situaciju i izrekla svoje strahove da neće moći diplomirati u prosincu kako je planirala. "Nema šanse da mi se to dogodilo. U toj je prostoriji definitivno bilo skriveno neprijateljstvo prema studentici i osjećam ljutnju prema njoj, ali uglavnom i uznemirenost", komentirala je studentica. Sada moraju, zbog jedne studentice, pohađati seminare kod drugih profesora, u puno ranijim terminima.
Profesor je kazao kako mu je žao svega što je pandemija donijela, ali da smatra kako je zaštita ljudskih života bitnija od stimuliranja ekonomije.

izvor: redandblack.com

Još vijesti