Ivana Petrić u Akademska četvrt

Pernar i student na zadatku: Usporedili smo saborski ručak s onim u studentskoj menzi – evo kako izgleda i koliko košta

Prije prvih saborskih sjednica, prije njegovih izjava u Saboru koje su 'zapalile' internet, Ivan Pernar je na Facebooku pokazao da je ručak u saborskom restoranu jeftiniji od onoga u studentskoj menzi.

16. studenog 2016 15:39
Ivan Pernar sa studentom

Ivan Pernar sa studentom Foto: MojFaks

Ovaj nas je paradoks povoljnije prehrane saborskim zastupnika (i njihovih gostiju) u odnosu na obrok u studentskoj menzi, ali bez subvencije, potaknuo da organiziramo druženje studenta Ante Lovrinovića i Pernara u Saboru, kako bi porazgovarali o važnim pitanjima koja zanimaju mlade, ali i o cijenama i kvaliteti hrane u saborskom restoranu.

Pernar je svog gosta odlučio počastiti ručkom i omogućiti mu da iz prve ruke procijeni koliko je hrana bolja (ili lošija) u odnosu na onu "studentsku", istraži ima li u saborskoj salati proteina (bubica, gusjenica, mušica) kao ponekad u studentskoj te imaju li zbilja saborski zastupnici privilegiju jesti za manje love od studenata ili drugoh namjernika koji se odluče na ručak u menzi, a nemaju iksicu. Video pogledajte OVDJE.

>> Pogledajte VIDEO: Pernar ugostio studenta u Saboru i počastio ručkom: 'Sabor je borilište, a ne tovilište'


Budući da su ručali u petak, na meniju su uglavnom bila riblja jela. Anto se odlučio na juhu i riblji meni (pečenu ribu i prokulice) što je koštalo 19 kuna. Sa je student uzeo samo meni bez juhe, tada bi cijena bila 16 kuna.

Pernar je tom prilikom naglasio koliko je to sve apsurdno jer u studentskoj menzi vrijeme drugačija pravila za puno siromašnije klijente.

"Jeftinije je jesti u saborskoj menzi jer kada u SC-u ne želite jesti nešto što je na meniju i želite ručak bez tog određenog jela, ipak plaćate cijeli meni. Ovdje nije tako, ono što ne uzmeš s menija nećeš ni platiti", pojasnio je Pernar.

"Stanje u obrazovanju je kao i u ostatku države. Što se tiče studentske prehrane, tu je više problema, a glavni je taj da se cijena  brze prehrane poduplala. Tako pizza više nije 3 kn, nego 6, odnosno 12 bez subvencije, a s druge strane studenti iz Zagreba imaju premalo novca na iksici i zato moraju posuđivati i snalaziti se", prokomentirao nam je Pernar stanje u visokom obrazovanju i o prehrani studenata.

...Ivan Pernar prokomentirao saborski restoran: 'Ovo je jeftinije nego u studentskoj menzi!'...


...Nakon saborskog restorana, Pernar u studentskoj menzi: 'Ako nemate iksicu, jeftinije je jesti u Saboru'...


Kako je rekao u video intervjuu s Antom, zastupnik Živog zida nikada nije našao "proteine" u salati saborskog restorana, ali studenti često nisu te sreće jer se ondje nađe sve – od buba pa do kamenčića i stakla.

Nakon ovog ručka, studenti se samo mogu pitati zašto živimo u zemlji apsurda gdje je hrana iz studentskih menzi skuplja od gozbe u Saboru.

Još vijesti