V.K. u Akademska četvrt

Odsad obroke u menzama možete plaćati mobitelom: Evo kako funkcionira nova aplikacija – korak po korak

Ništa novčanice, ništa ljute tete kad nemate 'sitno'... Jeste li već preuzeli novu aplikaciju?

14. ožujka 2022 16:40
Studenti tvrde da su gladni, a neki su se navodno i otrovali?

Studenti tvrde da su gladni, a neki su se navodno i otrovali? Foto: MojFaks

Nakon što su nedavno objavili rezultate ankete provedene među studentima o digitalizaciji studentske svakodnevnice, Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu javlja dobru vijest – službeno je predstavljena nova aplikacija "WeaPay" kojom će studenti odsad moći plaćati u studentskim restoranima.


>>>Stižu velike promjene u menzama: Uskoro beskontaktno plaćanje i digitalni novčanici<<<


Kako objavljuju na svom Facebook profilu, još prije dvije godine ostvarena je suradnja Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu, zagrebačkog Studentskog centra i stručnjaka iz grupe Vaco, te je "predložena vizija kako digitalizirati studentsku svakodnevicu", pišu. "Plod te vizije ostvaren je u obliku mobilne aplikacije", nastavljaju, kojom je moguće plaćati obroke u studentskim menzama, pišu u objavi.


WeaPay funkcinora kao svojevrsni digitalni studentski novčanik na koji svaki student ponaosob uplaćuje sredstva te ih, bez ograničenja nošenja novčanika ili razmišljanja o tome ima li dovoljno novca u "fizičkom" novčaniku, plaća obroke u menzama. Preuzimanje aplikacije je besplatno, a nakon "skidanja" potrebno se ulogirati svojim AAI@Eduhr korisničkim identitetom. Nakon toga možete u svoj digitalni novčanik dodati novce, ili putem mobilnog m-bankinga ili osobno u poslovnici SC-a, no u tom će slučaju trebati neko vrijeme da se sredstva prikažu na računu (dan-dva).


Valja napomenuti da sredstva iz svog digitalnog novčanika možeš poslati i kolegama i prijateljima - besplatno i brzo.
"Aplikacija studentu nudi jednostavno i brzo rješenje plaćanja u menzi. Zaboravi na bankomate, redove i čekanje!", pišu ponosno. Kako objašnjavaju dalje, ovo je "inovativna usluga digitalnog studentskog novčanika koja predstavlja zamjenu za papir i kovanice, gotovinu i kartice". Uvid u stanje digitalnog novčanika jednostavan je pa u svakom trenutku možete pratiti koliko vam je sredstava na raspolaganju.


Ovaj vid plaćanja zasad je dostupan u Restoranu RGNF-PBF (fast food pizzeria), Restoranu Medicinskog fakulteta (linija 1), Restoranu Savska (Express linija 2 i 3), Restoranu Agronomija i Šumarski fakultet (brza linija), Restoranu Veterinarski fakultet (linija 1), Restoranu NSK (linija), Restoranu TVZ (linija) i Restoranu Ekonomski fakultet (Fast food KEF 1), no uskoro se planira širenje i na ostale zagrebačke menze.


WeaPay aplikacija, menze, digitalni novčanik WeaPay aplikacija, menze, digitalni novčanik Foto: Foto: screenshot via WeaPay/Screenshot


Foto: screenshot via WeaPay


Više o samoj aplikaciji možete doznati ovdje.