V.K. u Akademska četvrt

PONOVO OD KUĆE: Na dva domaća fakulteta kreću s online nastavom – na jednom do kraja semestra

Iako će nastava biti online, ispiti i kolokviji će se održati u zgradi fakulteta.

10. Siječnja 2022 11:19
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Iako smo u akademsku godinu krenuli kontaktno, neki se fakulteti zbog trenutne epidemiološke situacije ipak vraćaju na online nastavu.


Filozofski fakultet Sveučilišta u Splitu nedavno je na svojim službenim stranicama objavio kako će se nastava od ponedjeljka, 10. siječnja 2022. godine, pa sve do kraja zimskog semestra odvijati online. Kako nastavljaju, ispiti, kolokviji i ostali oblici provjere znanja održavat će se u zgradi fakulteta uz poštivanje svih epidemioloških mjera.


"Studenti koji će zbog kolokvija boraviti u zgradi Fakulteta, a moraju se, prije ili poslije kolokvija, uključiti u online nastavu, isto mogu učiniti u učionicama Fakulteta, prema rasporedu nastave", poručuju.


>>>Urnebesni biseri s online nastave: Jedni rezali šunku na satu, drugi se javljali s pecanja, ali rijetko ju je tko shvatio ozbiljno<<<


"Ovisno o epidemiološkoj situaciji u narednom razdoblju, o svim izmjenama ili novim uputama za realizaciju nastavnog procesa, uključujući i ispitni rok, bit ćete pravovremeno obaviješteni", piše u obavijesti koju potpisuje uprava Filozofskog fakulteta.


Fakultet građevinarstva, arhitekture i geodezije u Splitu, također je obavijestio svoje studente o promjeni modela onastave. U razdoblju od 10. do 14. siječnja 2022. nastava će se održavati online uz iznimku praktične nastave, studentskih vježbi, laboratorijske i terenske nastave kod koje bi, prema navodima Fakulteta, nastava na daljinu u velikoj mjeri narušila ishode obrazovanja.

"Samo najnužnije elemente nastavnog procesa kao što su provjere znanja, laboratorijske i terenske vježbe, konstruktivne i projektanske vježbe, preporuča se organizirati u manjim grupama. O načinu provedbe nastave nastavnici su dužni na vrijeme obavijestiti studente te se preporuča postizanje dogovora sa studentima vezano uz način provedbe nastave", javljaju s FGAG-a

Još vijesti