V.K. u Akademska četvrt

Prometni redari dijelili 'čestitke' kraj kampusa: 'Napravili 4 fakulteta bez parkinga, a sad kažnjavaju studente'

Splitski Kampus predivan je prostor uređen za studente, no navodno s jednom velikom manom - nedostatkom parkirnog mjesta za studente koji imaju automobil na raspolaganju.

26. listopada 2021 13:15
prometni redari, Kapus, Split,

prometni redari, Kapus, Split, Foto: Screenshot

Nažalost, često možemo pročitati vijesti o nepravdi sustava protiv "malog čovjeka", pa tako i studenata. Kao već poslovično skromno financijski "potkovani", svaki novi, neočekivani trošak koji se pojavi u njihovim životima predstavlja im veliki problem.


Studenti u Splitu koji su donedano svoje limene ljubimce parkirali na splitskom Kampusu, blizu Pomorskog fakulteta, dobili su "čestitku". Naime, kako je vidljivo na Facebook stranici "Prometne zgode i nezgode", prometni redari su im izdali kazne jer su parkirali na jedinom mjestu na kojemu to mogu učiniti – ledini. Ubrzo je ova fotografija izazvala skoro 200 komentara ljutitih građana i studenata.
"Napravili su četiri fakulteta bez parkinga, s dvi ledine doslovno za parking i onda su studenti krivi što nemaju di parkirat pa udri po njima", napisao je jedan od razočaranih čitatelja.


"Sramota teška, studenti nemaju gdje parkirati, a oni svaki Božji dan tu lipe kazne, a auta nikom ne smetaju, zašto se studentima ne omogući adekvatan broj parkinga?", upitao je jedan.


"Očito je lakše naplatiti' kazne nego investirat' u budućnost", kazao je netko. "A red je sad i na studentima zaradivat, fali para u kasi", komentirala je jedna osoba.


Kako pišu Splićani, studenti često plaćaju kazne jer nemaju gdje parkirati.


izvor: Facebook.com

Još vijesti