Mojfaks.hr u Akademska četvrt

Nakon razornog potresa: U zagrebački studentski dom useljavaju oni koji su ostali bez krova nad glavom – studenti moraju van

Lošim vijestima ne nazire se kraj. Nakon potresa koji je jutros pogodio Zagreb i širu okolicu, studenti doma Cvjetno naselje primili su još jednu neugodnu vijest...

22. ožujka 2020 14:31
Nakon razornog potresa: U zagrebački studentski dom useljavaju oni koji su ostali bez krova nad glavom – studenti moraju van

Nakon razornog potresa: U zagrebački studentski dom useljavaju oni koji su ostali bez krova nad glavom – studenti moraju van Foto: MojFaks

Potres koji je u ranim jutarnjim satima uznemirio brojne građane grada Zagreba, kao i šire okolice, ostavio je zapaženu materijalnu štetu na stambenim i drugim objektima te automobilima u užem centru Zagreba. Prvi potres jačine 5,3 po Richteru, na području grada Zagreba nije zabilježen već 140 godina. Nakon njega uslijedio je još jedan jačine 5,0, a zatim niz slabijih.


Mnogi su građani na ovaj način, nažalost ostali bez vlastitih smještaja. Posebice se ovo odnosi na sami centar grada, koji je, kako se zasad može zaključiti, najgore nastradao.

Ministar unutarnjih poslova i predsjednik Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović izjavio je da će svi stanovnici užeg centra Zagreba, koji zbog oštećenja nakon nedjeljnih potresa ne mogu u svoje domove, biti smješteni u studentskome domu Cvjetno naselje, prenosi Index.hr. Procjenjuje se da trenutno u svoje domove ne može oko tisuću ljudi.

"Kapacitet studentskog doma je 1800 mjesta tako da, ako ne bude novih valova potresa, nećemo trebati mobilizirati dodatne objekte", dodao je Božinović.


...Mobiliziran prvi studentski dom u Hrvatskoj! Pripreme za iseljavanje studenata počinju već sutra...


Selidba studenata počinje odmah...


Nakon objave nadležnih, Domski odbor SD Cvjetno naselje obavijestio je sve stanare studentskoga doma da će svi studenti koji su ostali u domovima biti smješteni u studentski dom Stjepan Radić, poznatiji kao Sava, u paviljone 11 i 12, a svi stanari koji trenutno nisu u domu, SC i uprava će spakirati sve njihove stvari u kutije i preseliti u skladište doma na Savi.

"Molimo sve stanare koji su trenutno u domu da se počnu pakirati što prije, selidba počinje danas, a ujedno i sve ostale molimo za razumijevanje i solidarnost", piše u obavijesti Domskoga odbora.

V.S.
foto: MojFaks