L.B. u Akademska četvrt

Studenti izvisili! Na dan rješavanja završnih online ispita cijeli sustav – krahirao: 'Od stresa sam skoro povratio u svoju sobnu biljku…'

Ako mislite da je vama grozno jer ispite rješavate online, sjetite se da uvijek može biti gore.

26. svibnja 2021 13:46
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Studenti Sveučilišta u Bristolu nisu mogu polagati završne ispite jer se portal za online učenje, Blackboard, "srušio".


Ispitni rokovi na ovome su Sveučilištu počeli ovaj tjedan, točnije u ponedjeljak u 9 ujutro. No, dočekalo ih je neugodno iznenađenje – sustav nije radio. Sa Sveučilišta su pomaknuli rokove za sat i pol, no s obzirom da niti u tom periodu portal nije proradio, studenti ne znaju kako će nadoknaditi ovaj gubitak dragocjenih rokova za rješavanje ispita.


Događa se svake godine?


Nakon akademske godine koju su uglavnom proveli kod kuće studirajući na daljinu, ovo je bila kao koja je prelila čašu. Caitlin, studentica veterine, kaže da joj ovi ispiti nose 90% završne ocjene ove godine. "Ne razumijem zašto se ne mogu sabrati", kazala je za The Tab. "Ovo se događa svake godine. Trebali bi to predvidjeti i jednostavno ne organizirati sve ispite u isto vrijeme", govori.


>>>Hrvatski studenti sve glasniji: 'Studiranje na daljinu izbacilo nas je iz šina!' Ovo su najčešći problemi koji ih muče<<<


"Bio sam pod tolikim stresom kad sam vidio da se ispiti ne učitavaju da sam skoro povratio u svoju sobnu biljku", kazao je Sam, brucoš zoologije. "Ne znam što da sad radim. Da cijeli dan sjedim za računalom?", pita se.


Jedni vidjeli pitanja, drugi ne


Odsjeci su požurili informirati studente o tome što se dogodilo i kako dalje. Hanna, studentica druge godine farmakologije, kaže da su im odmah slali e-mail s faksa i javili im da pričekaju da se stranica učita, no nakon toga su im javili da ne rješavaju ispit čak i ako mu u nekom trenutku budu mogli pristupiti. No, neki su studenti pokrenuli ispite nakon što se sustav oporavio pa su počeli rješavati jer nisu pročitali e-mail da to ne čine. Tako su imali prilike vidjeti veći dio pitanja.


>>>Studentica iz Zagreba položila 20 ispita u samo 3 mjeseca: 'Nikad više, ovaj stres mi je bio dovoljan za cijeli život'<<<


Kasnije tog dana, informatička služba ovog Sveučilišta javila je studentima da je problem riješen i poteškoće uklonjene te da nadziru situaciju. No, ono što se nije razjasnilo jest broj studenata koji zbog ovog problema nisu imali prilike pristupiti ispitima te kako će Sveučilište riješiti problem studenata koji su imali prilike zaviriti u ispite dok drugi nisu.


izvor: The Tab

Još vijesti