Mojfaks.hr u Akademska četvrt

Jeste li ga vidjeli? Lopov hara po Cvjetnom i krade novac - objavljena i fotografija

Nažalost, u studentskim domovima krađe nisu nikakva novost, a lopovima su studenti očito lake mete.

20. Siječnja 2017 15:14
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

U listopadu je jedan lopov "operirao" po studentskom domu na Savi, a ovoga puta neki se drugi kradljivac "okomio" na Cvjetno i stanarki ukrao novce.

Na Facebook grupi stanara Studentskog doma Cvjetno naselje pojavila se objava u kojoj djevojka govori kako od subote domom hara lopov koji obilazi studentske sobe. Njen opis čovjeka kaže da se radi o nekome od 40 do 50 godina te je imao kapu na glavi i odjevenu sivu jaknu.

Drugu objavu o lopovu napisala je druga studentica koja je čak stavila i fotku osumnjičenog pa se postavlja pitanje je li sve prijavljeno policiji? Upravitelj doma Damir Mikulić kaže da je dobio samo jednu prijavu, ali da snimke kamera još nisu pregledane pa nije jasno odakle ovoj studentici fotka. Kako bismo dobili odgovor na to pitanje pokušali smo sa studenticom stupiti u kontakt, no bezuspješno.

..Krao torbice, ulazio u sobe studenata: Uhićen čovjek koji je harao domom na Savi...


"Jednoj studentici je iz stola u sobi otuđeno 800 i nešto kuna te je to došla kod mene prijaviti s kolegicom. Djevojka je otišla u sobu prekoputa, ondje provela 20 minuta te joj je za to vrijeme ukraden novac, ali stvar je u tome što nije zaključala sobu. Ja sam joj savjetovao da ode na policiju, a kada policija dođe otići ćemo zajedno na moju portu, pogledati snimke, vidjeti o kome je riječ, može li se što pronaći te je li taj lopov evidentiran. Studentica je jučer otišla na policiju, a ja očekujem da mi se javi netko iz policije pa ćemo zajedno pregledati snimke", kaže Mikulić.


Fotka sumnjivca iz doma koju je objavila studentica... foto: Facebook

Kada je o zaštitarima riječ, njih očito nema dovoljno. Upravitelj Mikulić kaže da je dom "pokriven" zaštitarima 24 sata dnevno s tim da je u noćnoj smjerni (od 22 do 6 ujutro) samo u smjeni dvojica zaštitara, a prijepodne i poslijepodne jedan. Uz domskog zaposlenika na porti, navečer dođe po jedan zaštitar tvrtke "Bilić Erić" s kojom dom ima ugovor.

Najbolji način prevencije je zaključavanje soba, čak i kad ste unutra, a pogotovo ako odlazite do nekog drugog u sobu, na ručak ili obaviti bilo što "na brzaka".

Hoće li lopov biti uhvaćen uskoro nije poznato, ali nadamo se da će policija što brže obaviti svoj posao i da će ovakve situacije biti sve rjeđe.

Ivana Petrić
foto: Pixabay