Mojfaks.hr u Akademska četvrt

U 50 dana otkriveno 10 varalica: Posljednje dvije lažne diplome dolaze s PMF-a

Nažalost, 2019. godina bit će zapamćena po velikom broju otkrivenih lažnih diploma u Hrvatskoj. Sve je počelo sa zaposlenicom u Ministarstvu znanosti i obrazovanja i njenom falsificiranom diplomom, a nastavilo se tako da se otkrilo da je većina 'lažnjaka' radila po srednjim i osnovnim školama. Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak najavila je da ne staje s ovom antikorupcijskom mjerom dok se ne otkriju sve varalice te naglasila da posljednje dvije lažne diplome dolaze s PMF-a.

25. ožujka 2019 15:11
U 50 dana otkriveno 10 varalica: Posljednje dvije lažne diplome dolaze s PMF-a

U 50 dana otkriveno 10 varalica: Posljednje dvije lažne diplome dolaze s PMF-a Foto: MojFaks

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak, na svom je službenom Facebook profilu objavila da je u 50 dana, otkako je Ministarstvo počelo "češljati" diplome, otkriveno čak 10 osoba s lažnim diplomama i "ispravama".

...\'Trend\' lažnih diploma: Zaposlenica Ministarstva obrazovanja krivotvorila dvije diplome...


"Posljednje dvije nedavno otkrivene krivotvorene isprave su diploma PMF-a u Zagrebu te svjedodžba za vozača motornoga vozila.Osoba s diplomom fizike i tehnike radila je od 2015. godine u jednoj osnovnoj školi, dok je osoba s krivotvorenom svjedodžbom radila u Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju kao vozač. Obje osobe više ne rade s mladim ljudima, a institucije u kojima su varalice radile obavijestile su nadležna tijela koja postupaju po daljnjoj proceduri. Još jednom želim poslati jasnu poruku da namjeravamo nastaviti s ovom antikorupcijskom mjerom dok se sustav ne pročisti od varalica koji ruše dignitet struke i ruše povjerenje u sve one marljive i poštene ljude koji svoj posao rade savjesno i odgovorno.", napisala je Divjak na Facebooku.Za sada je u sektoru znanosti i obrazovanja otkriveno 10 lažnih isprava, a pitanje je koliko će ih biti još...

...Nova epizoda u seriji lažnih diploma: Krivotvorila diplomu Sveučilišta u Zadru pa godinama predavala u gimnaziji...


...Sramotno: Otkriveno s kojih domaćih fakulteta najčešće stižu lažne diplome...Ivana Petrić
foto: Facebook@Blaženka Divjak/ilustracija: ffst.unist.hr