Mojfaks.hr u Akademska četvrt

U ovom student-servisu izvanredni studenti mogu krenuti s radom još ovaj tjedan

Zakon o obavljanju studentskih poslova na snagu stupa 8. studenog te će izvanrednim studentima omogućiti rad preko student-servisa. Zakon je objavljen 31. listopada u Narodnim novinama te bi ustanove u roku od 60 dana trebale uskladiti svoje poslovanje, ali jedan student-servis je odlučio svoja vrata studentima otvoriti i prije pa će kod njih izvanredni moći raditi odmah u četvrtak.

6. studenog 2018 14:51
U ovom student-servisu izvanredni studenti mogu krenuti s radom još ovaj tjedan

U ovom student-servisu izvanredni studenti mogu krenuti s radom još ovaj tjedan Foto: MojFaks

Studentski centar Rijeka u sklopu kojeg se nalazi i student-servis objavio je na svojoj službenoj internetskoj stranici važnu obavijest. Naime, 31. listopada Zakon o obavljanju studentskih poslova objavljen je u Narodnim novinama, a premda bi na snagu trebao stupiti 8. studenog, ustanove i dalje imaju rok od 60 dana kako bi uskladile svoje poslovanje.

Studentski centar Rijeka odlučio je izaći u susret izvanrednim studentima... izvor: smotra.uniri.hr

To znači da će izvanredni studenti primjerice u Splitu krenuti s radom preko student-servisa tek kada prođe taj rok od 60 dana. A možda i ranije, samo se još točno ne zna, ovisno o tome je li ustanova prilagodila poslovanje. No, izvanredni studenti u Rijeci mogu malo odahnuti jer im njihov student-servis daje priliku za rad već u četvrtak, 8. listopada.

...Sabor izglasao Zakon o obavljanju studentskih poslova: Omogućen rad izvanrednima preko student-servisa...


...Zakon \'uzburkao duhove\': Neki redovni studenti protiv toga da izvanredni rade preko student-servisa, ali što na to kažu poslodavci?..."Ustanove imaju rok od 60 dana da usklade svoje poslovanje, ali Studentski centar Rijeka će na svojim stranicama dana 7.11. 2018. godine objaviti točan postupak učlanjenja i način podizanja ugovora što će biti utvrđeno na sastanku Zajednice svih Studentskih centara RH 6.11.2018. Izvanredni studenti će moći realizirati svoje pravo na rad već od 8.11.2018. na šalteru Student servisa u Kampusu na adresi Radmile Matejčić 5", piše na stranici Studentskog centra Rijeka.

Foto: MojFaks

Podsjećamo, studenti su Zakon o obavljanju studentskih poslova čekali preko godinu dana. Od spomenutih studenata, njih preko 40 tisuća je na izvanrednom studiju, ali sa željom rada preko student-servisa.

Ivana Petrić
foto: MojFaks
Još vijesti