Mojfaks.hr u Akademska četvrt

Krao torbice, ulazio u sobe studenata: Uhićen čovjek koji je harao domom na Savi

Studenti SD-a 'Stjepan Radić' jučer su na društvenim mrežama pokrenuli raspravu o tome tko je čovjek koji pokušava ući u sobe u drugom i trećem paviljonu. No, nema razloga za paniku jer iz doma kažu da je traženi čovjek uhićen.

17. listopada 2016 17:49
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Zaštitari u studentskom domu Stjepan Radić imaju pune ruke posla, a zbog ograničenih resursa ne mogu biti baš na svakom ulazu u dom i ne mogu kontrolirati što se ondje zbiva. Upravo zbog toga se čovjek koji je pokušao upasti u neke sobe na "Savi" i uspio prošvercati među studente.

Studentica I.R. rekla je kako je u njenu sobu pokušao ući čak dva puta, a djevojke u sobi preko puta rekle su joj istu stvar.

"Kada sam pogledala kroz prozor, vidjela sam da je otišao na treći kat u malo krilo. Imao je prosijedu kosu, kožni mantil i smeđe cipele", kaže studentica.

Sličan opis i sličnu priču potvrđuje i student Marko Marić koji je i spomenuo da je od prijatelja čuo kako je taj čovjek ukrao torbe studenticama. Ovo nam je potvrdio i upravitelj smještaja u domu, Boženko Ćosić, koji nam je rekao da spomenute oštećene djevojke nakon krađe moraju otići na policiju.

...Uz kamere i zaštitare u studentskim domovima - bicikli ipak postaju plijenom lopova...


Identitet čovjeka nismo saznali, ali upravitelj Ćosić je naglasio kako bi studenti trebali biti oprezniji i pripaziti na neke osnovne stvari.

"Ovim putem bih zamolio studente da zaključavaju vrata svojih soba čak i kada su u sobi te kada odlaze na tuširanje. Osim toga, trebaju obavezno zatvarati protupožarna vrata. U slučaju da studenti zapaze nešto sumnjivo neka odmah pozovu naše zaštitare i problem ćemo riješiti", upozorava Ćosić.

Premda ovakvi slučajevi nisu uobičajeni, s ovim primjerom vidimo da se događaju pa zato studenti trebaju na vrijeme reagirati, ali i učiniti neke preventivne korake poput zaključavanja svojih soba.

Ivana Petrić
Foto: Pixabay

Još vijesti