Mojfaks.hr u Akademska četvrt

Uzbudljiva jesen na Sveučilištu u Osijeku: Uskoro kreće novi studij dentalne medicine

U srijedu, 28. rujna 2016. godine, u prostorijama Centra za edukaciju Gradskog društva Crvenog križa Osijeku Orahovici održana je 10. sjednica Senata Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u akademskoj 2015.2016. godini.

3. listopada 2016 14:58
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Na njoj su članovi Senata, na čelu s rektorom, prof. dr. sc. Željkom Turkaljem, razmatrali i usvojili ukupno 16 točaka dnevnog reda, od kojih će akademskoj i široj društvenoj zajednici zasigurno najzanimljivija biti informacija da je Senat potvrdio organizaciju i izvedbu integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog studija Dentalna medicina na Medicinskom fakultetu Osijek.

Na sjednici Senata predstavljena je potvrda Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta RH od 21. rujna 2016., o tome da je integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij Dentalna medicina upisan u Upisnik studijskih programa.

...Osječki Filozofski fakultet jedini humanistički fakultet s certifikatom za kvalitetu...


"Današnjom odlukom Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera Osijek dobilo je studij dentalne medicine. Ovim studijem bit će otvorene nove mogućnosti za mlade iz ovog dijela Hrvatske da mogu bliže svome domu upisivati studije koji su poželjni, ili su malih upisnih kapaciteta u drugim središtima", istaknuo je tom prigodom rektor prof. dr. sc. Željko Turkalj.

Osim toga, članovi Senata donijeli su i odluku o ustroju poslijediplomskog specijalističkog studija Psihijatrija na Medicinskom fakultetu Osijek.

Prihvaćen je Elaborat o studijskom programu, na osnovu kojega će Medicinski fakultet Osijek ustrojiti poslijediplomski specijalistički studij Psihijatrija. On traje jednu godinu (dva semestra) i njegovim završetkom stječe se 60 ECTS bodova.

Više pročitajte ovdje.

izvor: Osijek031
Još vijesti