L.B. u Akademska četvrt

Žele biti drugačiji: Veleučilište u ovom hrvatskom gradiću prvo u državi studentima ponudilo plaćanje školarine – kriptovalutama

'Veleučilište u Bjelovaru uvijek prati trendove pa tako i blockchain tehnologiju.'

6. travnja 2021 17:59
Veleučilište u Bjelovaru

Veleučilište u Bjelovaru Foto: MojFaks

Početkom prošle godine iznenadila nas je vijest o varaždinskoj menzi u kojoj studenti ručak mogu platiti – Bitcoinom, a sada se cijeli koncept širi i dalje. Naime, Veleučilište u Bjelovaru prva je visokoobrazovna institucija u Hrvatskoj na kojoj je odsad školarinu moguće platiti – kripotovalutama.


>>>Nakon ovoga čekamo teleportaciju! U varaždinskom restoranu studenti klopu mogu plaćati BITCOINOM<<<


Kolegij 'Primjena blockchain tehnologije' postoji već 3 godine


Kako saznajemo od Zorana Vrhovskog, prodekana za nastavu i studente i voditelja preddiplomskog stručnog studija mehatronike na Veleučilištu, još prije tri godine u studijski program uveli su izborni predmet "Primjena blockchain tehnologije", a sada i samim studentima nude priliku da praktično iskoriste interes za kriptovalute.

"Ta tehnologija srodna je našem studiju računarstva. Još prije tri godine uveli smo izborni predmet 'Primjena blockchain tehonologije' u studijski program. Za laike, ovo je tehnologija koja se koristi za Bitcoin", govori nam Vrhovski. "Naši studenti oduševljeni su tim predmetom", dodaje.


Kriptovalute na VUB-u Kriptovalute na VUB-u Foto: MojFaks

Studenti Veleučilišta ulažu u kriptovalute


Kako dalje tvrdi, sa svojim studentima imaju vrlo otvorenu komunikaciju pa tako koriste DISCORD platformu za komunikaciju na kojoj postoji i kanal crypto.

"Naši student računarstva i mehatronike vrlo su aktivni na tom kanalu, a isto tako dio njih drži kriptovalute te mogu plaćati školarinu kriptovalutama. Sve navedeno je bila motivacija da budemo drugačiji i ponudimo plaćanje školarine kriptovalutama", otkriva prodekan za nastavu i studente ovog Veleučilišta.

Veleučilište u Bjelovaru
neprestano prati trendove i spremno drži korak uz sve što budućnost nosi pa su izrazito ponosni što svojim studentima pružaju ovu novu mogućnost plaćanja školarine u kriptovalutama.

Uslugu procesiranja kriptovalute pri plaćanjima školarine Veleučilištu u Bjelovaru vrši se u suradnji s  tvrtkom Electrocoin d.o.o. Laički rečeno, procesiranje podrazumijeva konverziju kriptovalute u hrvatske kune prema važećem tečaju u trenutku izvršenja usluge, a vrši se preko platforme za procesiranje plaćanja u kriptovalutama PayCek tvrtke Electrocoin.

Još vijesti