L.B. u Karijera

21-godišnji student biznisa kupio prvu kuću: Planira postati 'kralj nekretnina' i putovati

Student biznisa kupio je svoju prvu nekretninu koju je onda iznajmio jednoj obitelji, dok se on u međuvremenu fokusira na stjecanje diplome.

16. veljače 2022 14:38
student ispred kuće

student ispred kuće Foto: Screenshot

Harry Chew kupio je prošle godine svoju prvu nekretninu – dvosobnu katnicu u Nottinghamu – uz 21 tisuću funti depozita i 21-godišnju hipoteku. Student najmodavac tvrdi da je za depozit uspio uštedjeti obavljanjem mnoštva studentskih poslova kao tinejdžer i tijekom studija.


Sada, godinu dana stariji, planira proširiti svoj portfelj nekretnina te je s tim ciljem osnovao vlastitu tvrtku za trgovanje nekretninama "Harry Buys Houses" (u slobodnom prijevodu: "Harry kupuje kuće"). Nada se da će na ovaj način prije tridesete godine biti potpuno financijski neovisan od svojih roditelja, piše Metro.co.uk.


Radio četiri posla ljeti


Harry, koji trenutno stanuje u unajmljenom studentskom smještaju tvrdi da je moguće kupiti nekretninu u ovim godinama, ukoliko je mlada osoba spremna na odricanja, mnogo rada, truda i žrtve. "Kupovao sam odjeću, izlazio i doživio svašta sa svojim prijateljima, ali oduvijek sam znao da moram štedjeti za nešto veće. Kad sam postao dovoljno star za obavljanje povremenih poslova, počeo sam raditi. Ljeti bih radio četiri posla: ujutro u skladištu, navečer na trkalištu konja, a vikendima u sportskoj dvorani. Čak sam radio i u restoranu", govori.


Harry tvrdi da mu nitko nije dao novac za depozit nego ga je uštedio odvajajući sve što bi mu baka dala za džeparac i radeći. "Baka je otvorila štedni račun na moje ime, no odlučio sam novce s računa ne potrošiti odmah na neke stvari koje sam želio. Umjesto toga, sačuvao sam ga za depozit i sad je zbilja ponosna što sam s tim novcem učinio nešto ozbiljno i odgovorno", govori ovaj budući "kralj nekretnina".


Harry Chew, kralj nekretnina Harry Chew, kralj nekretnina Foto: screenshot via Facebook@Harry Chew/Screenshot

foto: screenshot via Facebook@Harry Chew


No, s obzirom da je redovni student, roditelje je ipak zamolio da budu nositelji hipoteke nekretnine vrijedne 82,500 funti. Tvrdi da je prije kupnje sve temeljito istražio. "Kuća je na pravoj lokaciji. Poznajem taj dio jako dobro i znam da je ondje potražnja za nekretninama aktivna", govori. "Kuću sam kupio jer je na strateškom mjestu", objašnjava.


Iznajmio kuću za samo osam tjedana


Jednom kad je bila njegova, upustio se u obnovu interijera, a za samo osam tjedana već ju je iznajmio.


Iako u budućnosti planira kupiti još nekretnina, trenutno uči za ispite i nada se putovati nakon promocije. "Vrijednost najma pet puta je viša od cijene mjesečne hipoteke pa znam da sam dobro odlučio te da će mi kuća nositi novac dok ja putujem", kazao je.


Kaže da su mu nekretnine velika strast te da se voli umrežavati i učiti od starijih, iskusnijih agenata za nekretnine i investitora. "Moj posao iz snova je imati mogućnost upravljati vlastitom budućnošću i financijama, ali i vremenom koje provodim na poslu – kada i koliko radim. Ambiciozan sam u postizanju financijske neovisnosti – što prije to bolje", otkriva.


Za kraj dodaje da se nada da će u budućnosti moći putovati kad god poželi, uživati u čarima života i raditi na projektima koji ga ispunjavaju, a ne raditi samo za mjesečnu plaću.


izvor: Metro.co.uk

Još vijesti