Mojfaks.hr u Karijera

Odmah nakon diplome 7000 kuna plaće?! Da, ova hrvatska firma obećava baš to!

Kako bi mladima u Hrvatskoj omogućili kvalitetan profesionalni razvoj i pristojne uvjete za život, jedna digitalna agencija uvela je novitete u svom poslovanju.

28. veljače 2020 14:50
Odmah nakon diplome 7000 kuna plaće?! Da, ova hrvatska firma obećava baš to!

Odmah nakon diplome 7000 kuna plaće?! Da, ova hrvatska firma obećava baš to! Foto: MojFaks

Sve više se među mladima, a i u javnosti govori o odlasku iz Hrvatske nakon završenog fakulteta. Digitalna agencija Arbona, odlučila je povećati neto primanja svim zaposlenicima, na svim pozicijama. Tako je u ovoj hrvatskoj firmi kao stimulans za pridobivanje nove radne snage i zadržavanje onih koji su tu – minimalna neto plaća 7000 kuna neovisno o iskustvu. 

...\'Želim ostati u Hrvatskoj, ali kako?\': Studentica iskrenom kolumnom \'oplela\' po političarima...


"Vjerujemo da će oni koji sada završavaju fakultet i ostanu u Hrvatskoj imati kvalitetnije životne uvjete i bolje prilike u razdoblju od 5 godina od onih koji idu u inozemstvo, bez obzira na određene trenutne izazove” rekao je Dario Horvat iz Arbone za Poslovni dnevnik.

Ova digitalna agencija kroz strateško partnerstvo s Fakultetom organizacije i informatike u Varaždinu, pruža priliku studentima da se tijekom studiranja upoznaju s realnim sektorom, te odmah po završetku fakulteta imaju plaću od 7000 kuna neto. 

...Apsolventici prekipjelo pa \'oplela\' po poslodavcima: \'Nismo vam dužni kuhati kave u firmama samo jer smo mladi\'...


"Arbonina najveća vrijednost su zaposlenici i partneri. Sretni zaposlenici puno bolje ostvaruju osobne ciljeve i ciljeve tvrtke. Želja nam je partnerima omogućiti kontinuirano kvalitetnu uslugu, a to možemo dati samo uz stručne i zadovoljne zaposlenike", rekao je Sandro Lazarić iz Arbone i dodao kako kontinuirano rade na edukaciji mladih. 


foto:Unsplash @marvelous

A tu su još neke prednosti... 


Arbona svojim zaposlenicima nudi fleksibilno radno vrijeme, božićnice, uskrsnice, poklone za rođendane, poticanja sportskih aktivnosti, vrhunsku opremu i moderne urede, te stalna mogućnost napretka zaposlenika kroz različite edukacije

...Još jedna firma nudi posao studentima u Njemačkoj: Satnica je odlična, ali jedna stvar bi mogla biti problematična...


"Želimo mladima omogućiti dobre uvjete u Hrvatskoj kako ne bi imali potrebu odlaska van države, već da si ovdje mogu priuštiti kvalitetan život", zaključio je Lazović u razgovoru  za Poslovni dnevnik.  
 
A.Z.
Izvor: Poslovni dnevnik 
foto: Unsplash @timmykp