Mojfaks.hr u Karijera

Arhitektura je dobra, ali što mislite o studiju svemirske arhitekture?

S obzirom na sve veći fokus na svemir, ne treba nas iznenaditi da će tijekom sljedećih godina radno mjesto svemirskog arhitekta biti sve traženije. Amerika se pripremila, pa tako studij svemirske arhitekture već postoji u SAD-u.

8. kolovoza 2019 14:03
Arhitektura je dobra, ali što mislite o studiju svemirske arhitekture?

Arhitektura je dobra, ali što mislite o studiju svemirske arhitekture? Foto: MojFaks

Na Sveučilištu u Houstonu, Sasakawa International Centar for Space Arhitecture (SICSA), još od kraja osamdesetih godina nudi se studij svemirske arhitekture i to je jedini studij takve vrste na svijetu. SICSA je “akademski lider na području svemirske arhitekture”, ali edukacija i istraživanje nisu usmjereni samo na svemir već i na razvoj i dizajn zemaljskih postrojenja i objekata u ekstremnim uvjetima na našem planetu, poput smještaja za ljude u slučaju katastrofa, polarnih istraživačkih stanica itd, piše Zimo.co. 

Kome je studij namijenjen?


Ovaj stručni studij svemirske arhitekture namijenjen je svima koji su završili studij arhitekture i imaju odgovarajuće tehničke kvalifikacije, kao i prvostupnicima znanstvenih područja. Sveučilište se nalazi u Houstonu i surađuje sa svemirskom centrom, i zračnom lukom u tom gradu. Naravno i sa NASA-om, Boeingom i drugim kompanijama. 


Foto: Screenshot

SICSA nudi dva kurikuluma svemirske arhitekture – redovni studenti pohađaju tri semestra, dok izvanredni studenti koji su već zaposleni pohađaju pet semestara. Kurikulum uključuje predmete poput planiranja i analize misija te dizajna svemirskih brodova i svemirskih postaja, a osim dizajna, studenti uče i o logistici, orbitalnoj mehanici, troškovima transporta itd, piše Zimo.co. 

Za mnoge ljubitelje svemira i potencijalne svemirske istraživače ovo je studij iz snova, a više informacija o SICSA-i i svemirskoj arhitekturi potražite na službenim stranicama. 

A.Z.
Izvor: Zimo.co
Foto: Screenshot

Još vijesti