Mojfaks.hr u Karijera

Bolji uvjeti rada za sve studente: Sudjeluj u istraživanju o studentskim poslovima i poslodavcima

Studentski poslovi neiscrpno su vrelo tema na društvenim mrežama, fakultetskim hodnicima, ali i u domovima studenata. S obzirom da većina studenata radi kako bi popunila svoj skromni budžet imaju i iskustvo iz prve ruke o tome kako je raditi i studirati te kako se poslodavci odnose prema studentskoj radnoj snazi.

10. ožujka 2017 16:11
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Željko je brucoš na diplomskom studiju Ekonomskog fakulteta u Splitu koji je inspiraciju za istraživanje etičnosti poslodavaca prilikom angažiranja studenata dobio slušajući kolegij Poslovna etika stoga provodi anketni upitnik u kojem studenti imaju priliku iskazati svoje mišljenje i iskustva o ovoj temi.

"Često se čuju različiti komentari oko nekih studentskih poslova i baš iz tog razloga odlučio sam se na istraživanje ovakve vrste. S ovim istraživanjem dobit će se jasnija slika oko općeg mišljenja studenata o njihovim studentskim poslovima", pojasnio nam je svoje motive Željko.

Podatke prikupljene u anketi prikazat će i analizirati u stručnom radu radnog naziva "Poslovna etika prilikom angažiranja studentskog rada u RH", s ciljem da se u budućnosti unaprijede uvjeti obavljanja studentskog rada, ali i radnička prava studenata.

Ako i vi imate iskustvo rada preko studentskih servisa i obavljanja poslova "na studentski ugovor", ispunite Željkovu anketu. Neće vam oduzeti mnogo vremena, a pomoći će unaprijediti studentski rad, a u budućnosti, nadamo se, i zakonski ga regulirati.L.B./foto: arhiva/MojFaks