Mojfaks.hr u Karijera

Već godinama je top-poslodavac: Pitali smo studente kako je njima raditi u dm-u

Svi oni koji barem povremeno svraćaju u dm mogu zamijetiti da se ova drogerija puno razlikuje od drugih, sličnih trgovina. Ono što se zamjećuje odmah s vrata jest ljubazno osoblje koje je uvijek na usluzi, a kvaliteta proizvoda je neupitna.

2. prosinca 2016 15:01
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Na dodjeli svečanih nagrada "Najbolji poslodavac" na tron je ponosno zasjeo dm-drogerie markt d.o.o. jer je i ove godine na listi najboljih. Do rezultata se došlo istraživanjem portala MojPosao koji je to proveo na više od 5 100 zaposlenika.

Ocjenom svih tvrtki dobiven je poredak najboljih poslodavaca u 2016. godini, a dm je prvi u kategoriji "Najbolji poslodavci velikih tvrtki". Na drugom mjestu je Deichmann, a na trećem IKEA. Ovo samo pokazuje da je dm već deset godina prvi samom vrhu omiljenih poslodavaca, a čini se da je omiljen i među studentima.


Dodjela nagrada najboljim poslodavcima 2016.... foto: MojPosao

Dojmovi studenata mahom su pozitivni


Studenti
koji su ondje radili preko studentskih ugovora imaju samo riječi hvale, a satnice su se čini se iz godine u godinu povećavale. Studentica Agronomskog fakulteta S.B. Radila je za 20 kuna po satu te je njeno iskustvo s ovom drogerijom vrijedno hvale.

...On je uspio i radi kod najpoželjnijeg domaćeg poslodavca: Kako dobiti posao kod Rimca?...


"Meni je u dm-u bilo odlično raditi. Isplata je oko 20-og u mjesecu, koliko odradiš toliko i dobiješ, a ekipa je predobra i svi su dragi i pomažu ako nešto ne znaš.Atmosfera je skroz opuštena i zbilja je vrlo ugodno raditi", otkriva studentica.

Studentica politologije, A.T., je na početku svog školovanja dok je još živjela u Rijeci, radila u dm-u dva ljeta za redom za satnicu od 18 kuna po satu. Kaže da je to odličan izbor za studente, ali i da se ne zabušava te da praznog hoda nema previše.

Radi se puno, ali se rad cijeni


"U dm-u sam radila preko studentskog ugovora dva ljeta. Osobno mogu reći da sam prezadovoljna poslom jer je sve bilo plaćeno po ugovoru te ispoštovani slobodni dani. Satnica je bila 18 kuna, no dodatno se plaćao noćni rad, rad praznikom/blagdanom i nedjeljom. Doista sam voljela taj posao jer sam znala za što radim, plaća nije kasnila, kolegice su bile i više nego kolegijalne, a šefica je uvijek izlazila u susret ako sam imala koji ispitni rok. Jedino što bih poručila svima tko misli da je dm san snova je da je, ali se i radi, nema stajanja, nema praznih hodova i gubljenja vremena, ali za sve se bude adekvatno plaćen što daje poticaj, ali i sigurnost, pogotovo kada je riječ o studentskim poslovima"
, kaže A.T.

Iskustvo bivše studentice Filozofskog fakulteta u Zagrebu, L.B., pokazuje da je dm bio idealna tvrtka za studentski posao i unatrag deset godina iako tada nije bilo lako ondje "upasti". Iako satnica nije bila jako visoka, to se kompenziralo hrpom testera kozmetike koju bi s vremena na vrijeme dobili.

"Radila sam u dm-u tijekom prve tri godine studija. Nije bilo lako \'upasti\', to se sjećam, ali jednom kad se zaposliš postane ti jasno i zašto: plaće su odlične, radni uvjeti sasvim solidni, ekipa je najčešće bila super. Studentska satnica nije bila nešto spektakularno, ali ako tome pribrojite hrpu testera koje dobijete besplatno, relativno čisto i stress-free radno okruženje – na dobitku ste. Puno se radi, to je istina, svatko zapravo mora raditi sve: ako ste na kasi, dok ne naplaćujete povlačite proizvode na policama kako bi sve bilo lijepo i uredno, a kad dođu blagdani, ta gužva može biti malo zastrašujuća: postanete ekspert za umotavanje poklona, preporučivanje parfema i brojne druge stvari. Isplata je uvijek bila redovita, obračun odrađenih sati uredan i transparentan, promijenila sam mnogo poslovnica jer sam uskakala kako je gdje trebalo. U kontekstu plaća stalnih zaposlenika sasvim mi je jasno zašto je već dugi niz godina dm među najboljim i najpoželjnijim poslodavcima", saznajemo od L.B.

Dobra atmosfera i plaća te dobri radni uvjeti zasigurno su mamac za potencijalne radnike, ali i studente koji imaju priliku raditi i ujedno se osjećati dobro i uvaženo. Zbog takve politike dm ćemo sigurno još dugo gledati na vrhu popisa najboljih poslodavaca u Hrvatskoj.

U razgovoru sa studentima saznajemo da je generalni stav prema radu u dm-u pozitivan te da je jedan od rijetkih poslodavaca o kojemu imaju samo riječi hvale i za koji se "uopće ne treba pitati".

Ivana Petrić
foto: Facebook@dm drogerie markt Hrvatska

Još vijesti