Mojfaks.hr u Karijera

Dosta ti je zagrebačkog Student-servisa? Ima i drugih opcija: 'Prebacite se – preporodit ćete se'

Epidemija koronavirusa prepolovila je ponudu studentskih poslova, ali prema komentarima mnogih studenata, probleme u administraciji nije.

16. studenog 2020 11:49
Dosta ti je zagrebačkog Student-servisa? Ima i drugih opcija: 'Prebacite se – preporodit ćete se'

Dosta ti je zagrebačkog Student-servisa? Ima i drugih opcija: 'Prebacite se – preporodit ćete se' Foto: MojFaks

Kao i drugi centri u Hrvatskoj, za vrijeme vrijeme lockdowna i kasnije s obzirom na epidemiološku situaciju, Studentski centar u Zagrebu omogućio je studentima online podizanje i predaju studentskih ugovora, a sve kako bi se izbjeglo gužvanje u redovima i prostorijama servisa.

...\'Molimo - bez fizičkog kontakta!\' Student-servisi mijenjaju način i vrijeme poslovanja: Provjerite kako do ugovora...


No i dalje se u grupama na Facebooku studenti tuže na rad Studentskog centra u Zagrebu. I dok iz Studentskog centra apeliraju na studente da što više stvari obavljaju online, studenti se žale kako im nitko ne upućene mailove ne odgovora danima. Jedan student, motiviran svakodnevnim čitanjem negativnih iskustava vezanih za zagrebački SC, odlučio je podijeliti svoje iskustvo i savjet kolegama studentima.

Nije zagrebački SC jedini u RH


"Prebacite se u karlovački Studentski centar, preporodit ćete se. Nema naknade za upis, ako ste upisani na fakultet i sve je regularno, treba vam samo osobna iskaznica. Sve poslove vam šalju na mail, tako da ste u toku, iako ih iskreno nema puno", napisao je ovaj student. 

...Hrvatski student-servis odgovara na mailove u rekordnom roku i objavljuje memeove na Fejsu? Da, i to postoji!...


I u vremenima bez koronavirusa nesuglasice i nerazumijevanje između djelatnika Studentskog centra u Zagrebu znale su se događati. Nekada njihove upute nisu dovoljno jasne, nekada su studenti zaboravni, a nekad uslijed silne gužve otežano funkcioniraju i jedna i druga strana. Po iskustvu ovog studenta, takvih problema u karlovačkom SC-u nema.

"Žena koja radi tamo je jedna od najljubaznijih na koje sam imao prilike naići. Nemojte si to raditi nepotrebno i gubiti svoje vrijeme na nekog kome nije stalo do svojih korisnika i koji su pritom nerijetko drski i bezobrazni. Također, sve poslove i sve firme mogu također ići preko karlovačkog SC-a. Ako nisu registrirane, oni toliko ažurno obavljaju svoj posao da vjerujem da ne u jednom danu, već u jednom satu možete obaviti sve", napisao je on. 

A najbolja stvar od svega je što se podružnica karlovačkog Studentskog centra nalazi u Preradovićevoj 10 u Zagrebu. Tako da svi studenti koji si trenutno žele rasteretiti administrativne nedaće, pravac tamo.

Osim toga, možete se učlanici i u sisački ili koprivnički SC


...Mali studentski centri bolji od zagrebačkog: SC odgovoran za najviše studenata ima najlošiju Facebook stranicu...


Sudeći po komentarima i drugi studenti imaju jednako pozitivna iskustva s karlovačkim Student servisom, a kako su napisali kolege u Zagrebu trebaju znati da postoje opcije učlanjenja i u sisački i koprivnički, koji također ažurno i susretljivo obavljaju svakodnevne poslove. 

A.Z.
foto: Darko Ba/MojFaks