V.K. u Karijera

Pazite kome dajete 'cipelu' na faksu: 'Rušio' ju na razgovoru za posao jer ga je otkantala dok su studirali

Svi znamo barem jedno zlopamtilo u svom životu. No, ako je to osoba koju ste odbili prije par godina… Čuvajte se osvete!

17. rujna 2021 18:16
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Odnosi koje stvaramo s drugim ljudima za vrijeme studiranja mogu biti vrlo živopisni. Stvaraju se zanimljive veze, povezuju zanimljivi ljudi, stvaraju se velike ljubavi, ali se i gube prijateljstva.


Sitničavi ljudi vole svoja zlodjela servirati kad najmanje očekujete, hladna, dok vam pritom i vaše riječi "bacaju u facu". Korisnica Reddita, nedavno je u kategoriji za pravna savjetovanja predstavila situaciju u kojoj se zatekla.


>>>Osveta za prekid: Student lektorirao i ocijenio pismo svoje bivše – prepuno gramatičkih pogrešaka<<<


"Nedavno sam bila na razgovoru za posao u jednoj poznatoj tvrtki i tamo sam srela dečka kojeg sam poznavala. Imali smo neku povijest, on mi je na fakultetu bio prijatelj, ali je želio biti više od toga. Ja ga na žalost nisam tako doživljavala i s vremenom smo izgubili kontakt. U svakom slučaju, kada sam stigla na razgovor za posao, činilo mi se kao da me ne primjećuje pa nisam ništa rekla", upućuje korisnica komentatore u svoju priču.


"To je bila 100% moja odluka", napisao joj je u poruci / Foto: screenshot via imgur.com


"Tvrtka nije spremna i nisam njihov tip"


Tvrdi da je razgovor prošao jako dobro te da je bila poprilično sigurna da će dobiti posao. "Danas sam dobila poruku od njega u kojoj me on obavještava da nisam dobila posao jer 'tvrtka nije spremna' i da 'nisam njihov tip'. Upravo su to bile riječi koje sam ja upotrijebila kad sam ga odbila prije 5 godina. Ne mogu vjerovati da se tako ponaša izvršni direktor renomirane kompanije. Iako znam da neću dobiti posao, pitam se kuda sad s ovime. Imam fotografirane poruke ako to pomaže", napisala je.


>>>[VIDEO] Studentska legenda: osvetio se kolegiju kojeg organski nije podnosio<<<


Porukama ju je obavijestio da je trenutno na poziciji direktora operacija i financija unutar kompanije te joj je priznao a posao nije dobila samo zbog njega.


Javilo joj se nekoliko korisnika koji su je obavijestili kako pravno gledano, tu ne može ništa, eventualno se javiti njegovom šefu ili poslati "screenove" poruka u Ljudske resurse, da ih obavijesti s kakvom osobom surađuju. S obzirom na to da ju nije diskriminirao na temelju rase, dobi, spola ili seksualne orijentacije, ne postoji pravna radnja koju bi mogla pokrenuti protiv njega.


Također, pošto nije zaposlenik kompanije, već je samo bila na prvom krugu intervjua, ona ga ne može tužiti ni za seksualno zlostavljanje.


"Nisi naš tip" / Foto: screenshot via imgur.com


"On je klaun, ali nije ilegalni klaun"


S obzirom na nezahvalnu situaciju u kojoj se našla, nekoliko joj je osoba napisalo da je ovime izbjegla veći problem. Naime, da je dobila ovaj posao, morala bi svaki dan raditi s njim. "On je klaun, ali nije ilegalni klaun", napisao je netko. "Jako sitničavo, ali legalno, ti tu ne možeš ništa", kazali su joj.


"Nemoj slati ni u Ljudske resurse", savjetuje netko jer, kako kaže "ovo bi moglo izazvati još nekoliko rizika i problema. Imaš dokaze da se to dogodilo, no on nije prekršio zakon. Ako želiš da te kasnije nekad razmatraju kao potencijalnog zaposlenika, moraš ostati profesionalna", savjetuju.

Još vijesti