V.K. u Karijera

HIT oglas za posao! Student ide u Poštu i Finu umjesto necijepljenih: 'Na izlasku plaćate uslugu...'

Ako za vrijeme pandemije nemate posao, a cijepljeni ste.... Jedan je student smislio originalan način zarade!

19. studenog 2021 16:23
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Kako se mijenja vrijeme, potreba za kreativnim poslovima svakim danom sve više raste, i ne, ovo ne vrijedi samo za dizajnere i copywritere.


Prije dvadesetak godina bilo je gotovo nemoguće zamisliti hrpu poslova koji su danas postali nužni za dobro poslovanje. Kako napreduje tehnologija, poslovi se mijenjaju, pa je unazad desetak godina nastalo mnogo novih poslova za kojima dosada nismo imali potrebe.


Ako se svemu ovome pridoda i pandemija, a ti si student kojem dobro dođe svaka kuna, treba biti dovoljno originalan ako želiš neki posao kojeg možeš raditi usred pandemije, a da ti pritom ostane dovoljno vremena i za učenje i vlastiti život.


Foto: screenshot via Index.hr


>>>Počeli prosvjedi zbog COVID potvrda! Studenti palili lampaše pred FFZG-om, dekan poručio: 'Ja o Ustavu pojma nemam...'<<<


Jedan je student nedavno postao hit jer je u popularnoj Facebook grupi "Tražim/nudim studentski posao" ponudio svoje usluge "ulaska u ustanove".


Naime, kako smo aktivno pisali, Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske nedavno je objavio nove preporuke koje su stupile na snagu u utorak, 16. studenog, u kojima nitko neće moći ući u javne ustanove bez negativnog testa ili COVID propusnice. S obzirom na to da smo pisali i o tome kako su ove preporuke izazvale i veliki bunt u studentskoj populaciji, koji su u ponedjeljak prosvjedovali ispred dva zagrebačka fakulteta, očito ima i onih studenata koji su se cijepili, žele pomoći drugima, a pritom i zaraditi.


>>>Još dva zagrebačka fakulteta objavila da će od studenata zahtijevati test ili propusnicu<<<


Naime, jedan je student objavio kako nudi usluge "ulaska u javne institucije" za sve one koji to ne mogu. "Trebaš u Poštu/Finu, ali ne možeš? Nema problema. Cijepljen sam i nudim JEFTINI ulazak u navedene ustanove. Nađemo se ispred, ja ulazim i obavim šta treba za vas, na izlasku plaćate uslugu", napisao je kratko i jasno ovaj domišljati student.


Cijepljeni studentski poduzetnik / Foto: screenshot via Index.hr


Na njegovu je objavu reagiralo preko 2 tisuće ljudi kojima je ova ponuda bila smiješna. "Oglas je nažalost izbrisan iz grupe, ne znam razlog", kazao je student za Index.hr.

Iako student to nije očekivao, njegov je oglas postao viralan, ali je dobio i mnogo ponuda. "Naravno, gorio mi je i inbox i komentari. Nisam znao da će objava tako eksplodirati, jutros sam se probudio i smislio tu ideju, rekao sebi: idem probati objaviti pa vidjet odaziv, ima li uopće mjesta za takvu neku 'poduzetničku ideju'. Kao što sam rekao, nisam mislio da će objava tako eksplodirati te samim time nisam se ni mislio baviti tim poslom, drugi razlog je sami zakon i vrijeme. U kratkim crtama - sve je krenulo iz zezancije, dok nisu krenule ozbiljne ponude. Ako se ne krenem baviti time, dao sam bar mogućnost cijepljenima za neku vrstu zarade", kazao je mladi "poduzetnik" Leopold, ali je i naglasio da je za sada vremenski ograničen, ali da će ideju "ostaviti u ladici".


izvor: index.hr

Još vijesti