V.K. u Karijera

Studentica novinarstva ruši predrasude o loto djevojkama: Simpatičnoj šminkerici prioritet je ipak obrazovanje

Paula ima želju ostati u showbiz poslu jer kako kaže, to su privlači i ispunjava.

5. listopada 2021 15:45
Paula Četipović

Paula Četipović Foto: Screenshot

Studentica treće godine novinarstva na Fakultetu političkih znanosti, Paula Čatipović, mlada je i perspektivna Bjelovarčanka koja svoj studentski džeparac zarađuje na HRT-u kao loto djevojka.


Paula razbija mitove o "loto djevojkama"


Kako navodi bjelovar.live, ona svojim životnim stavovima, elokventnim razgovorom i izuzetnim nastupom ruši predrasude o "loto djevojkama". Kako je i sama rekla, njoj su "osobni rast i napredak kroz učenje te obrazovanje, ali i savladavanje novih vještina jednostavno prioritet."


Iako trenutno stanuje na zagrebačkoj adresi zbog obrazovanja, ali i posla, mlada studentica kaže kako joj najviše nedostaju obitelj i prijatelji iz rodnog Bjelovara, no, ne planira se uskoro vratiti.


"Najviše mi nedostaju roditelji, moje dvije sestre i prijatelji. Inače, Bjelovar mi u početku uopće nije nedostajao jer sam se nakon odlaska na studij u Zagreb često vraćala kući. Međutim, čovjek s vremenom sraste s nekim drugim gradom u kojem živi, a za mene je u ovom slučaju to Zagreb. Zbog studentskih i ostalih obaveza, sve se rjeđe vraćam u Bjelovar. No, kada se vratim, uvijek zapazim nešto novo, neku promjenu poput nove zgrade ili nekog detalja koji na tom mjestu ranije nije postojao. Bih li se htjela vratiti ovdje? Iskreno, ne bih, ali nikad ne reci nikad", kazala je.>>>Zbog faksa izgubila milijardu i pol kuna: Napokon izvukli 'njene' brojeve na lotu, ali nije odigrala listić zbog – previše zadaće<<<


"Dva mjeseca se nitko nije javljao, a potom sam pozvana na razgovor"


Iako je Paula skoro upisala Pravni fakultet, ipak je odlučila svoje prve poslovne korake odraditi u novinarskoj branši. Kako kaže, za audiciju za loto djevojku je saznala sasvim slučajno, prijavila se i odradila audiciju, no uslijedilo je čekanje.


"O javnoj audiciji su bili obaviješteni svi fakulteti koji su imali veze s novinarstvom, komunikacijama ili odnosima s javnošću. Nije to bila nikakva tajna. Poslala sam svoj životopis i bila pozvana na audiciju zajedno s još nekoliko desetaka djevojaka. Dva mjeseca mi se nitko nije javljao, a potom sam pozvana na razgovor za posao. I eto", pojašnjava proces Paula.


U budućnosti se vidi u voditeljskoj ulozi. Kako kaže, ovo je posao koji ju najviše interesira, posebice u showbiz domeni.


>>>Igr'o sam dvojku na City: Studenti koji se klade čak i na predavanjima otkrili su svoje tajne. Evo koliko ulažu, a koliko dobivaju...<<<


"Ovdje imam kostimografkinju s kojom često idem u kupovinu“


Paula kaže da je prava šminkerica kada ju netko pita za stil. "Što se tiče mog angažmana na mjestu voditeljice Lota, ondje imam kostimografkinju s kojom često idemo u kupovinu. Jer, svaka od djevojaka ima svoju garderobu. Naravno, odjeća nije naša, već u vlasništvu HRT–a. Kada smo zajedno u šopingu osjećam se kao da imam vlastitog stilistu. Pa kome to ne bi bilo super? A što se tiče mog stila? Imala sam svoje faze i naravno da sam ga mijenjala kroz godine što je posve normalno. No, posljednjih nekoliko godina sam ga definirala i to je striktno šminkerski stil. Toga se držim, bez obzira na trendove. Volim odjenuti nešto što je upravo 'in', ali samo ako ne izlazi previše izvan mojih okvira", pojašnjava za kraj mlada studentica.


izvor: bjelovar.live