V.K. u Karijera

Zagrebački fakultet zapošljava studente koji će kolegama provjeravati COVID putovnice: Osigurali satnicu ispod zakonskog 'minimalca'

Prema preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, na ulazima u predavaonice u kojima se okuplja veći broj studenata, morate imati ili COVID putovnicu, negativan test ili potvrdu o preboljenju.

11. listopada 2021 13:24
COVID putovnica

COVID putovnica Foto: Shutterstock

Nedavno je Studentski zbog Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu objavio na svojem Facebooku kako traže studente koji će svojim kolegama provjeravati COVID potvrde na ulazima u velike predavaone.


"Vjerojatno ste primijetili da Vas na ulazu na predavanja dočekuju kolege koji traže da im pokažete COVID potvrdu, negativan test ili potvrdu o preboljenju bolesti. Razlog tome je što je Studentski zbor u dogovoru s upravom fakulteta pronalazio studente koji su na taj način povremeno pomagali u normalnom funkcioniranju nastave", kažu na svojim stranicama.


>>>Uživo, ali ne za sve! Necijepljeni studenti ovog fakulteta predavanja će ipak slušati ONLINE<<<


Ovime pozivaju druge studente koji žele nešto zaraditi da se prijave za ovaj posao kojeg plaća fakultet. Satnica je 25 kuna po obavljenom terminu, a imaju i jednu napomenu. "Posebno tražimo ljude koji aktivno dolaze na predavanja, jer će njima biti najlakše pregledati potvrde i testove, a bilo bi poželjno i da želite preuzeti neki termin na dulje vrijeme, npr. cijeli jedan tjedan", kažu.


>>>Nastava tek počela, preporuke se već promijenile: Najvažnija se tiče svakodnevnog mjerenja temperature<<<


Trenutni termini i mjesto rada su Trg Republike Hrvatske 3, od 7:45 do 8:15, drugi termin popodne od 15:45 do 16:15 sati, Gundulićeva 10, od 7:45 do 8:15, drugi termin popodne od 15:45 do 16:15 sati te CineStar u Branimir centru, od 7:45 do 8:15 sati.

Iz studentskog zbora mole sve zainteresirane da im se jave što prije, a jedna se studentica u komentarima pobunila na malu satnicu s obzirom na to da je minimalna zakonski određena satnica za studente 26,56 kuna, a u ovom slučaju "nisu osigurani ni troškovi prijevoza".