Mojfaks.hr u Karijera

Top studentski posao za prave 'garcere'! Traži se pojačanje u konopljoteci – provjeri jesi li baš ti idealni zaposlenik Garice

Posljednjih tjedana, u Hrvatskoj se češće nego inače spominje Lex cannabis.

1. lipnja 2020 13:20
Top studentski posao za prave 'garcere'! Traži se pojačanje u konopljoteci – provjeri jesi  li baš ti idealni zaposlenik Garice

Top studentski posao za prave 'garcere'! Traži se pojačanje u konopljoteci – provjeri jesi li baš ti idealni zaposlenik Garice Foto: MojFaks

Bivša ministrica zaštite okoliša Mirela Holy, aktivno istupa u javnosti i progovara o SDP-ovom prijedlogu zakona Lex cannabis, koji bi omogućio legalizaciju i liberalizaciju konoplje i u medicinske i u osobne svrhe. 

...\'Vutra\' na sveučilištu? O, da! Čovjek donirao 9 milijuna dolara poznatim fakultetima i to za istraživanje marihuane...


Unazad par godina, može se primijetiti da se hrvatska "javnost" pomalo smekšava kada se priča o konoplji ili kanabisu. Konzumacija trave za osobnu upotrebu u Hrvatskoj i dalje se tretira kao kazneno djelo. Međutim, od travnja prošle godine donesen je zakon kojem je liberalizirana mogućnost uzgoja industrijske konoplje do 0,2 % THC-a za sve svrhe. 

Konoplja koja u sebi ima manje od 0,2 posto THC-a ne smatra se psihoaktivnom tvari, već biljkom koja se uzgaja za sve: od proizvodnje užadi, pa do cipela, što je čini legalnom i u Hrvatskoj. Kanabis s malim postotkom THC-a, a velikim CBD-a (drugi spoj u kanabisu, koji fizički opušta) može se kupiti u nekoliko trgovina u Hrvatskoj ili putem webshopova. 

I dok Mirela Holy govori o biogospodarstvu i unapređenju gospodarstva usvajanjem Lex cannabisa, ova industrija može olakšati malo i studentima fakultetske dane. Na internetu se pojavio zanimljiv oglas za studentski posao. Naime, Garica j.d.o.o inovativna je tvrtka specijalizirana za distribuciju pažljivo odabranih CBD proizvoda od konoplje i prva online konopljoteka u Hrvatskoj, a sada potražuju studente za rad. 

...Skuplja prašinu: Agronomski fakultet dobio opremu za uzgoj \'vutre\' i dalje ne znaju smiju li ju koristiti...


Kako su objavili u Oglasu za posao na svom Instagram profilu, Garica shop u Splitu, traži studenta ili studenticu za rad u shopu. Od uvjete, samo traže da si "garcer", a za sve ostalo se možete javiti putem e-maila: mario@garicbd.com.


Kako u Impressumu firme stoji, čitav posao počiva na  zanosu i ljubavi prema visokoj kvaliteti prirodnih proizvoda. Ako se bojite da bi obavljanje ovog posla donijele neke probleme, trebate biti mirni – jer je sve legalno.

"Renomirani uzgajivači uzgajaju biljke za Garica j.d.o.o tako da količina THC-a u njima ne prelazi zakonsku granicu od 0,2%. Možete se stoga čiste savjesti prepustiti svemu iz naše ponude jer ovlašteni laboratoriji redovito ispituju i utvrđuju te vrijednosti", navode iz Garice. 

...Treba li legalizirati marihuanu? Studenti farmacije raspravljaju o upotrebi kanabisa u medicinske svrhe...


Prirodnjacima kojima treba dodatna zarada, ovaj posao zasigurno je odlično prilika. Biste li se javili na oglas?

A.Z.
foto: Shutterstock By HQuality

Još vijesti