V.K. u Karijera

[FOTO] Studentica Pavla degustira palačinke – i plaćaju joj za to: Ovo su njena 2 favorita

Među 400 drugih kandidata, istaknula se baš ona. I dobila priliku raditi 'posao iz snova'.

14. ožujka 2022 11:19
Pavla Filipović, Choco cafe, palačinke

Pavla Filipović, Choco cafe, palačinke Foto: MojFaks

Poznata je uzrečica da ako radiš ono što voliš, zapravo ne radiš niti jedan dan. Studentica Pavla Filipović svoj radni dan provodi na dvije lokacije Choco cafea u Zagrebu -  i degustira palačinke.

Podsjetimo, pisali smo već o oglasu za posao degustatora palačinki. Od uvjeta su tražili da osoba koja se prijavljuje na ovaj dvotjedni honorarni posao mora biti "veliki gurman, zaljubljenik u dobru hranu, osoba profinjenog nepca koja obožava palačinke u svim kombinacijama" uz napomenu da kandidat ne smije biti alergičan na neke od sastojaka koji se često dodaju u ovu omiljenu slasticu.


>>>Posao o kojem bruji cijela Hrvatska: Doznajemo koliko će zaraditi degustator palačinki za 2 tjedna posla<<<


Između drugih 400 kandidata - najbolje je bila ona


Konačno, nakon 401 pregledane prijave za posao degustatora, posao je dobila studentica Pavla Filipović. Ona bi trebala u dva tjedna isprobati palačinke koje proizvodi zagrebačka popularna palačinkarnica, slastičarnica i caffe bar Choco cafe.


"Odabrali smo Pavlu Filipović, studenticu iz Zagreba jer je komunikativna, pristupačna, a istaknula se pokazavši ogroman interes na razgovoru za posao", kažu iz Choco cafea za MojFaks.


Pavla Filipović, studentica, Choco Cafe Pavla Filipović, studentica, Choco Cafe Foto: Foto: Choco cafe/MojFaks

Pavla ima najbolji posao u Hrvatskoj / Foto: Choco cafe


50 posto prijavljenih bili su studenti


Kako nam javljaju, od ukupno 401 prijavljene osobe, "sigurno je 50 posto bilo studentskih prijava". "U samoj predselekciji odlučivao je kriterij kreativnosti gdje su prijavljeni kandidati morali obrazložiti zašto sebe smatraju idealnim za navedeno radno mjesto, a Pavla je to vrlo lijepo interpretirala. Osim toga, na razgovoru za posao je postavljala konkretna pitanja koja su pokazala njezin interes za ovu poziciju", kažu nam za svoj izbor nove degustatorice.


>>>Prvi dan 'planulo' 30 komada! Najveći zagrebački dom miriše na palačinke: Tavicama stručno barataju – dva studenta<<<


Kako sama studentica kaže, posao nije jako zahtjevan, a prijavila se zbog novih iskustava. "Posao je zaista zanimljiv, sam po sebi nije zahtjevan. Jako mi se sviđa jer dosad nisam imala prilike biti na sličnom poslu. Prijavila sam se čisto iz znatiželje i stjecanja novog iskustva. Vidjevši oglas, odlučila sam se prijaviti i okušati svoju sreću", kaže Pavla za MojFaks i otkriva da već ima najdražu palačinku koju je dosad degustirala.


Pavla Filipović, degustator palačnki Pavla Filipović, degustator palačnki Foto: Foto: Choco cafe/MojFaks

Degustira palačinke na dvije zagrebačke lokacije / Foto: Choco cafe


"Do sada najfinija palačinka koju sam probala je slatka Bananko palačinka koja me oduševila, s obzirom da bananu u kombinaciji s čokoladom obožavam, ali u stopu ju prati i Choco palačinka koju volim nazvati Čoko bomba", navodi nam studentica.


Jedan radni dan degustatorice palačinki


S obzirom na nesvakidašnji opis posla, upitali smo studenticu kako izgleda jedan radni dan degustatorice palačinki.


>>>NJAM! U ovoj menzi odsad nude i fantastične MAXI palačinke – sami birate slatke kombinacije<<<


"Moj radni dan započinje dolaskom na lokaciju Choco cafe-a na Trešnjevci. Osoblju kažem da mi pripreme palačinku koju taj dan degustiram, pričekam dok se pripremi te kada dođe za moj stol kreće ocjenjivanje. Prvo vizualno, pa miris, okus, sklad okusa itd. Svoje dojmove upisujem u upitnik za organoleptičko ocjenjivanje proizvoda. Kada završim odlazim na drugu Choco cafe lokaciju, u Sopot, gdje degustiram istu palačinku te ju ocjenjujem prema istim kriterijima. Po završetku uspoređujem palačinke na obje lokacije i upisujem u obrazac za usporedbu. Radni dan traje ukupno 4 sata", pojašnjava nam Pavla.


Pavla Filipović, degustatorica palačinki Pavla Filipović, degustatorica palačinki Foto: Foto: Choco cafe/MojFaks

Dobar tek! / Foto: Choco cafe


Kako su naveli još u oglasu za posao, angažman na ovome poslu potrajat će četiri tjedna, a za njega će studentica biti plaćena u iznosu od 3 tisuće kuna. Uz to će svakako steći i novo, nesvakidašnje karijerno iskustvo.

Još vijesti