L.B. u Karijera

Diplomirala s odličnim uspjehom na Ekonomiji, a radi kao frizerka: 'Ovo je bio odličan potez'

Iza sebe već ima osam godina frizerskog staža, svoj salon i velik broj mušterija.

25. listopada 2021 13:26
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Umjesto za posao ekonomista za koji se obrazovala, Ksenija Maslovarić opredijelila se za posao frizerke. Ova joj se odluka, tvrdi, pokazala kao odličan potez.

Za posao frizera, objasnila je 31-godišnja Maslovarić, odlučila se spletom okolnosti, kada je, još tijekom studija, shvatila da joj posao u struci ne odgovara, piše rs.N1info.com.


>>>Roditelji ju omalovažavaju jer je frizerka i nema fakultet: 'Ja sam sramota, a sestra ponos obitelji samo zbog – diplome'<<<


Htjela dinamičniji posao


"Radom u struci shvatila sam da mi je potreban posao koji će biti dinamičniji, kojim ću biti ispunjenija i koji ću voljeti. Odlučila sam da budem isključivo frizerka za žene, jer zaista uživam u tome da uljepšavam žene, kad vidim koliko su sretne i zadovoljne kada im nešto napravim s kosom", izjavila je Maslovarić.


foto: screenshot, Beta/Saša Đorđević via rs.n1info.com

Odluka da nakon diplome Ekonomskog fakulteta u Nišu krene u školu za frizere za njenu obitelj i prijatelje predstavljala je veliko iznenađenje, ali su je u potpunosti podržali.

"Očekivanja moje obitelji u vezi ekonomije bila su zaista velika, jer sam bila netko tko je bio i dobar đak i odličan student. Međutim, nisam htjela odustati od toga, jer smatram da kada čovjek radi ono što voli, može napredovati i da se dokazuje i da to zaista ima smisla", rekla je Maslovarić.


Nije lako završiti Ekonomiju, ali ni postati frizer


Prema njenim riječima, nije bilo lako završiti Ekonomski fakultet, ali nije bilo lako ni postati frizer za žene. Posao frizerke, dodala je, možda se čini lak, ali nije, naročito sada kada se od frizera očekuje da bude u trendu i stalno se dodatno školuje.


>>>Nema naučnica pa uskaču studentice: U ovom zagrebačkom frizeraju već dvije godine rade djevojke preko SC-a<<<


"Možda je meni ekonomija pomogla da na posao frizera gledam malo drugačije, u tom smislu da želim stalno napredovati, da se usavršavam i radim na sebi. To daje zaista dobre rezultate za sada. Vidjet ćemo za ubuduće", izjavila je Maslovarić.


Rekla je da ima dosta prijatelja koji su završili fakultet, ali ne rade jer ne mogu pronaći posao u struci. Mišljenja je da ljudi ne trebaju stajati "u mjestu" već se trebaju pronaći u nekom drugom poslu, a kada im to pođe za rukom, dodala je, uspjeh je zagarantiran.


izvor: N1

Još vijesti