V.K. u Karijera

Kim Kardashian položila prvi pravosudni ispit iz 4. pokušaja: Ne odustaje od sna da postane odvjetnica

Najpoznatija članica klana Kardashian svoj životopis uskoro će moći ukrasiti titulom odvjetnice, a tom prilikom obratila se i svim studentima na istome putu do diplome...

14. prosinca 2021 13:10
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Svjetski poznata reality zvijezda Kim Kardashian uz sve svoje svestrane poslove odlučila je postati odvjetnicom. Jučer se na svom Instagram profilu, koji broji 269 milijuna pratitelja, pohvalila kako je položila "baby bar", ispit za brucoše prava, obavezan za sve buduće pravnike u Kaliforniji koji ne pohađaju klasične visokoškolske ustanove, a Kim s ponosom govori u javnosti kako će se usredotočiti na reformu kaznenog pravosuđa.


>>>[FOTO] Neda Ukraden pozirala ispred jednog od dva fakulteta na kojima je studirala: 'Nekad se cijenila pamet…'<<<


"OMFG, položila sam baby bar!!", napisala je u opisu fotografije na kojoj s ponosom nosi nove komade iz posljednje kolekcije iz Balenciage koji podsjećaju na njezin kontroverzni izbor s ovogodišnje MetGale. Kim je još 2019. godine u intervjuu s Vogueom najavila da okreće novo životno poglavlje i planira postati odvjetnicom. Tada je rekla da je krenula na četverogodišnje pripravništvo u odvjetničkom uredu u San Franciscu, a ovo polaganje "mini pravosudnog" dokazuje da je ozbiljna u svojoj nakani.


Kalifornija je jedna od samo nekoliko američkih država koja dozvoljava ovakav program studiranja i jedina koja daje mogućnost pristupanja "baby baru".


Kim K je već jednom krenula u studentske vode kada je upisala koledž Pierce u Los Angelesu, no nikada nije diplomirala. Nakon ovog velikog koraka, ispred Kim je sad drugi i finalni pravosudni ispit, a upravo za kalifornijski se tvrdi da je najteži u cijeloj Americi.


>>>Estrada prepuna akademskih građana: Neda Ukraden i popularni Knjaz prednjače po broju diploma<<<


Položila iz četvrtog puta


Kim je u svojoj objavi, osim zahvale odvjetnicama s kojima odrađuje pripravništvo, iskreno napisala kako njen put studiranja nije nimalo lak. "Za sve koji ne znaju kako je prošao moj dosadašnji put studiranja prava, znajte da mi nije bilo lako i da mi ništa nije pruženo na pladnju", tvrdi buduća pravnica.


"Pala sam ispit triput u dvije godine, ali svaki puta sam ponovno ustala i učila još više i pokušavala sve dok na kraju nisam uspjela!", hvali se zvijezda i napominje da je bila zaražena koronavirusom na trećem pokušaju s visokom temperaturom, no da joj to nije isprika."U Kaliforniji morate polagati dva pravosudna ispita", pojašnjava reality-zvijezda proces. "Ovo je bio tek prvi, ali s manjom prolaznosti. Vrhunski odvjetnici rekli su mi da je ovo skoro pa nemoguće putovanje i da je teže od tradicionalnog fakulteta, ali to je bila moja jedina opcija i osjećam se jako dobro i osjećaj je tako dobar biti ovdje i na putu prema ostvarenju svojih ciljeva", piše Kim.


>>>[VIDEO] Htjela odustati od fakulteta zbog Harryja Stylesa, a on ju ohrabrio: 'Bit ću star, samo nastavi s medicinom'<<<


Poruka drugima: "Ne odustajte!"


U drugom dijelu zahvaljuje školi koja ju je pripremala, odvjetnicima s kojima radi i profesorima  koji su joj promijenili život. "Znam da bi moj tata bio ponosan i zapravo bi bio šokiran kad bi znao koji je moj sada put, ali on bi mi bio najbolji partner za učenje“, prisjeća se svoj oca. „Rečeno mi je da je bio poznat po tome da je ismijavao ljude koji ne bi iz prve prošli ovaj ispit kao što je on, ali on bi bio moj najveći navijač!", vjeruje Kim koja je krenula očevim stopama.


Za kraj svoje objave pokušava nadahnuti sve ostale studente da slijede svoje snove. "Suština je da nikada ne odustajete, čak ni kada se držite za nit, vi to možete", hrabri sve studente koji je prate.


"Usredotočite se na to i učinite to jer je jako dobar osjećaj kada dođete na drugu stranu", kaže za kraj ova nesvakidašnja studentica prava. 

Još vijesti